Het Spaanse woord of zin van de dag (139)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (139)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Donderdag 12 november

El jueves 12 de noviembre 2020
uitspraak: el gwebes doce (slissende c) de nobjembre dosmielbeente

  • Ik hoorde mijn vriendin zeggen, es necesito en toen dacht ik dat gaat die Spaanse boer niet begrijpen. Vervolgens hoorde ik het ook iemand zeggen tijdens onze wekelijkse Spaanse LIVE les, toen dacht ik, dit is een mooie voor deze rubriek.
  • De regelmatige werkwoorden vervoegd en eindigend op een O dat is de IK-vorm. Dus dat klopt niet. Pak dan het zelfstandig naamwoord. ¿Es necesario / a? – uitspraak: es necesario met een slissende C of necesaria als het gaat over iets vrouwelijks. En dat betekent -Is het nodig?
  • No es necesario – Het is niet nodig.
Ga naar de inhoud