Mijas en Fuengirola willen als een gezien worden vanwege lockdowns (UPDATE)

123rf
Beeld: 123rf

Mijas en Fuengirola willen als een gezien worden vanwege lockdowns (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Mijas en Fuengirola hebben aan de regionale overheid Junta de Andalucía gevraagd of beide gemeenten als één gemeente gezien kunnen worden. De reden daarvoor is omdat de huidige lokale lockdowns waardoor inwoners hun eigen gemeente niet in- en uit mogen reizen moeite hebben met de geografische ligging van deze twee kustplaatsen aan de Costa del Sol.

UPDATE: Het is inmiddels bekend geworden dat de Junta de Andalucía ofwel de regionale overheid het plan van Mijas en Fuengirola om gedurende de pandemie en in ieder geval de lokale lockdown periode tot 23 november als één gemeente gezien te worden afgewezen.

Mijas en Fuengirola wilen een ‘núcleo urbano único’ worden ofwel gezien worden als een gemeente tijdens de periode van de lokale lockdowns. De inwoners van de wijk las Lagunas dat bij Mijas hoort maar geografisch gezien meer in Fuengirola ligt, hebben geklaagd over de vreemde situatie die door de nieuwe corona-maatregelen sinds dinsdag 10 november is ontstaan.

De gemeenten Mijas en Fuengirola delen op veel plaatsen dezelfde straten en de inwoners weten niet meer waar ze aan toe zijn en waar ze wel en/of niet naar toe mogen gaan. 

Volgens de lokale lockdown mag je de eigen gemeente niet verlaten en mag niemand daar naar binnen komen maar geografisch gezien is dat erg lastig bij deze twee kustplaatsen aan de Costa del Sol.

Als het aan Mijas ligt moeten Mijas Pueblo, la Cala en las Lagunas en de gemeente Fuengirola samen worden getrokken tot een gemeente tijdens de speciale lockdown periode. In Fuengirola zegt men echter dat alleen de inwoners van Las Lagunas last hebben van de geografische grens omdat deze door de A-7 gescheiden wordt.

De Junta de Andalucía is op zich voorstander van het idee maar dat moet nog uitgewerkt worden voordat Mijas en Fuengirola één gemeente worden tijdens de lockdown-periode die voorlopig tot en met 23 november zal duren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.