Voedsel waarschuwing in Spanje voor noedels (UPDATE)

Voedsel waarschuwing in Spanje voor in Nederland gemaakte noedels
Beeld: Terrasana

Voedsel waarschuwing in Spanje voor noedels (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) heeft een waarschuwing afgegeven voor een product dat in Nederland geproduceerd wordt vanuit Nederland gedistribueerd wordt en waarvan de informatie niet helemaal klopt. Het gaat om de boekweitnoedels met zoete aardappel van het merk Terrasana dat in diverse winkelketens in Spanje te vinden is.

UPDATE: De noedels worden niet in Nederland gemaakt maar wel vanuit Nederland aan onder andere winkels in Spanje geleverd. Het is dus geen Nederlands product maar het wordt wel vanuit Nederland gedistribueerd.

De boekweitnoedels met zoete aardappel van het Nederlandse merk Terrasana wordt in winkels in o.a. Catalonië, Aragon, de Valencia regio, Andalusië en op de Canarische Eilanden verkocht. De Spaanse Voedsel- en Warenautoriteit heeft echter naar aanleiding van een waarschuwing van het European Food Alert Network (RASFF) gewaarschuwd voor de consumptie van dit product.

Deze noedels bevatten sporen van gluten boven de wettelijke grens van >20 ppm. Het product wordt verkocht als glutenvrij product en voldoet hiermee niet aan de eisen die gesteld zijn voor een glutenvrij product. Het betreft uitsluitend de partijen (batches): 

TerraSana Boekweitnoedels met zoete aardappel 250 gram met artikelnummer 270.3150 en houdbaarheidsdatum 30-06-2022 // THT 30-06-2022.

De betreffende batch van dit product is hierdoor mogelijk niet geschikt is voor mensen die lijden aan Coeliakie (glutenallergie) en voldoet hiermee niet aan de strenge kwaliteitseisen van TerraSana. Wanneer je geen glutenallergie hebt, zijn de noodles gewoon veilig om te eten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.