Voedsel waarschuwing in Spanje voor noedels (UPDATE)

Voedsel waarschuwing in Spanje voor in Nederland gemaakte noedels
Beeld: Terrasana

Voedsel waarschuwing in Spanje voor noedels (UPDATE)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) heeft een waarschuwing afgegeven voor een product dat in Nederland geproduceerd wordt vanuit Nederland gedistribueerd wordt en waarvan de informatie niet helemaal klopt. Het gaat om de boekweitnoedels met zoete aardappel van het merk Terrasana dat in diverse winkelketens in Spanje te vinden is.

UPDATE: De noedels worden niet in Nederland gemaakt maar wel vanuit Nederland aan onder andere winkels in Spanje geleverd. Het is dus geen Nederlands product maar het wordt wel vanuit Nederland gedistribueerd.

De boekweitnoedels met zoete aardappel van het Nederlandse merk Terrasana wordt in winkels in o.a. Catalonië, Aragon, de Valencia regio, Andalusië en op de Canarische Eilanden verkocht. De Spaanse Voedsel- en Warenautoriteit heeft echter naar aanleiding van een waarschuwing van het European Food Alert Network (RASFF) gewaarschuwd voor de consumptie van dit product.

Deze noedels bevatten sporen van gluten boven de wettelijke grens van >20 ppm. Het product wordt verkocht als glutenvrij product en voldoet hiermee niet aan de eisen die gesteld zijn voor een glutenvrij product. Het betreft uitsluitend de partijen (batches): 

TerraSana Boekweitnoedels met zoete aardappel 250 gram met artikelnummer 270.3150 en houdbaarheidsdatum 30-06-2022 // THT 30-06-2022.

De betreffende batch van dit product is hierdoor mogelijk niet geschikt is voor mensen die lijden aan Coeliakie (glutenallergie) en voldoet hiermee niet aan de strenge kwaliteitseisen van TerraSana. Wanneer je geen glutenallergie hebt, zijn de noodles gewoon veilig om te eten.

Ga naar de inhoud