Half Spanje dreigt zonder bier te komen zitten vanwege cyberaanval bij Damm

Half Spanje dreigt zonder bier te komen zitten vanwege cyberaanval bij Damm
Beeld: Damm / LinkedIn

Half Spanje dreigt zonder bier te komen zitten vanwege cyberaanval bij Damm

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De productie van bier in de Damm-fabriek in El Prat de LLobregat nabij het vliegveld van Barcelona, in Málaga en in Murcia is op donderdag stilgelegd vanwege een cyberaanval. Het lijkt onschuldig maar vanwege deze productiestop kan half Spanje zonder bier komen te zitten, en dat is voor veel mensen een ramp.

Vanwege de cyberaanval heeft de bierbrouwerij Damm de productie stil moeten leggen maar volgens de Catalaanse bierbrouwer is er meer dan genoeg voorraad om iedereen gedurende lange tijd van bier te voorzien. In totaal werden drie fabrieken van Damm stilgelegd waar 23 soorten bier en 4 soorten water worden gemaakt.

Volgens de Damm-fabriek vond de cyberaanval in de nacht van dinsdag op woensdag plaats waarna de productie werd stilgelegd door het team van specialisten die tot op donderdag er nog niet in waren geslaagd de fabrieken weer op te starten. Het gaat daarbij niet alleen om de fabriek bij Barcelona maar ook een fabriek van Damm in Málaga waar het Victoria-bier wordt gemaakt en in Murcia waar Estrella Levante wordt gebrouwen.

Damm zegt dat er genoeg voorraad is en op woensdag en donderdag kregen de winkels en horeca hun bestellingen zonder problemen. Hoe dat verder in de nabije toekomst gaat hangt af van het aantal dagen dat de fabrieken stil liggen. Hoe langer dat duurt hoe groter de kans is dat half Spanje geen bier heeft.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.