Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (34)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (34)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (34)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Voordat wij naar Spanje verhuisde hadden wij een goed leven in Nederland. Regelmatig feestjes, festivals, vakanties, vaste banen, leuke vriendengroep en een mooi huis. Verre van saai! Maar toch miste wij iets. Dat is voor ons de hoofdreden geweest om Nederland achter ons te laten en naar Spanje te verhuizen. Op zoek naar nieuwe uitdagingen en avonturen. De vele zonuren, lekker weer en het fijne Spaanse leefstijl helpt zeker mee. Nou, die nieuwe uitdagingen en avonturen hebben we! Het leuke van het schrijven van deze blog is dat we op het moment van schrijven de week nagaan en dan beseffen we eigenlijk pas wat er allemaal die week is gebeurd.

Vorig weekend heeft Tom in onze winkel een heel groot wijnvat van 1500 liter verkocht, echt serieus groot. De mensen waren op dat moment met een “normale” auto en zouden het vat maandag ophalen met een oude pick-up. We schrijven normale tussen aanhalingstekens, want ze waren met een personenauto waar er ook niet heel veel van rondrijden. Maar goed, maandag kwamen ze met een geweldige oude Chevrolet Apache. Heerlijk ronkerig geluid van een grote V8 motor en mooi mat zwarte lak. Prachtige auto en super om dat mee te maken.

Ook doen we natuurlijk minder interessante zaken, zoals dat we ons hebben ingeschreven bij het Medisch Centrum van Pinoso. Maar bedenk ik me nu, misschien is dit voor sommige toch wel interessant. Ben je resident in Spanje, dan kan je een SIP kaart aanvragen bij het medische centrum in je woonplaats. Met deze SIP kaart ben je verzekerd voor medische zorg in Spanje. Om je in te schrijven heb je nodig; je residentie pas, je paspoort en je padron. Dit laatste is een bewijs van inschrijving in de gemeente en verkrijgbaar op het gemeentehuis. Bij de meeste medische centra en gemeentehuizen wordt alleen Spaans gesproken. Is je Spaans nog niet op orde, neem dan een tolk mee. Dit scheelt veel frustratie bij zowel jezelf als bij degene die je tegenover je hebt. Ben je geen resident in Spanje, dan kan je een tijdelijke SIP kaart aanvragen. Dit kan met je padron en je paspoort.

Afgelopen week hadden we een groot juichmoment. De Spaanse belastingdienst heeft eindelijk onze activiteiten goedgekeurd. Met de B&B verdienen we natuurlijk nog geen geld, maar investeren wel veel geld in het realiseren hiervan. Omdat wij in het huis een business gaan opzetten kunnen we de BTW terugvragen en dat is dus gelukt! Dit is echt heel fijn en zorgt ervoor dat we verder kunnen investeren in onze toekomst. Saludos Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud