Nederlandse pensioenuitvoerder koopt deel AP-15 snelweg Navarra

Nederlandse pensioenuitvoerder koopt deel AP-15 snelweg Navarra
Beeld: Zarateman / wikimedia

Nederlandse pensioenuitvoerder koopt deel AP-15 snelweg Navarra

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PAMPLONA – De Nederlandse Algemene Pensioen Groep NV (APG) heeft de controle overgenomen van Itínere, het bedrijf dat de helft van de AP-15 snelweg in handen heeft in de autonome regio Navarra. Daarmee heeft APG niet alleen een deel van de 112,6 km lange ‘Autopista de Navarra’ financieel in de hand, maar daarnaast ook zes andere snelwegen in het Noorden van Spanje.

De autopista AP-15, ook wel ‘Autopista de Navarra’ genoemd, is een weg in Spanje met een lengte van 112,6 km. De weg begint bij afrit 17 van de autopista AP-68, Europese weg 804 en eindigt nabij Irurtzun waar de weg aansluit op A-15 richting San Sebastian en Frankrijk. Hier begint ook de A-10 richting Vitoria-Gasteiz.

In Navarra heeft APG 50% van de snelweg tussen Tudela en Irutzun onder controle na overname van de snelwegbeheerder Itínere, waar APG nu 59,2% van de aandelen in bezit heeft. APG heeft het meerderheidsbelang in Itínere Infraestructuras S.A overgenomen van het Amerikaanse Corsair. Met de overname lijkt een bedrag gemoeid van 1,3 miljard euro, voor in totaal het beheer van zeven snelwegen in Spanje die nog tot 2029 geprivatiseerd zijn.

De Nederlandse pensioenuitvoerder is dus nu voor 50% eigenaar geworden van de AP-15 snelweg terwijl de overige 50% in handen is van de regionale overheid van Navarra.

Ga naar de inhoud