Politiehond ontmaskert 85-jarige vrouw bij gevangenisbezoek in Madrid

Politiehond ontmaskert 85-jarige vrouw bij gevangenisbezoek in Madrid
Beeld: Guardia Civil

Politiehond ontmaskert 85-jarige vrouw bij gevangenisbezoek in Madrid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een politiehond van de Spaanse Guardia Civil die getraind is in het opsporen van verdovende middelen heeft een vrouw van vijfentachtig jaar ontmaskerd in de gevangenis van Soto del Real in Madrid. De vrouw probeerde verschillende soorten drugs de gevangenis in te smokkelen om ze aan haar zoon die daar gevangen zit te geven. 

Dit alles gebeurde afgelopen maandag tijdens het bezoekuur van de gevangenis. Hond Miki, een Cocker spaniël van zeven jaar, markeerde de vrouw van hoge leeftijd. De hond werkt normaal gesproken op het vliegveld van Barajas, maar was nu per uitzondering ingezet bij de gevangenis in Madrid. De oude vrouw was op bezoek bij haar eigen zoon, volgens de woordvoerder van de Guardia Civil. 

De hondengeleider nam de vrouw direct na de markering van Miki apart en informeerde haar dat de hond de aanwezigheid van verdovende middelen bij haar waarnam. Tegelijkertijd vroeg hij zijn collega’s om een eenheid met een agente die de vrouw zou kunnen fouilleren. 

Toen de agenten eenmaal ter plaatse waren, bekende de vrouw bijna direct dat ze verschillende soorten drugs in haar intieme zones had verborgen. Het ging om vier gram cocaïne, tweeënzestig gram hasj en elf gram roze cocaïne. De politie laat weten dat de vrouw de drugs vrijwillig overgaf aan de Guardia Civil, die ze in beslag hebben gelegd.  De dame is aangeklaagd vanwege een delict tegen de volksgezondheid en wacht de uitspraak van de rechter af.

Ga naar de inhoud