Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (81)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (81)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (81)

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

De afgelopen twee weken hebben jullie even niets van ons gelezen. Het was tijd om eens op vakantie te gaan en dat hebben we dus gedaan. Heerlijk, een hele week weg van huis en uitrusten. Beetje wat wandelen met onze hond Donja, veel gegeten, lekker luieren, boeken lezen en verder helemaal niets. We hadden in twee verschillende steden leuke huisjes geboekt. Beide liggen op een uurtje vanaf Pinoso en onderling 40 minuten. Lekker in de buurt en niet te veel reistijd, daar hadden we niet zoveel zin in. Vraag ons niet wat de toeristische hoogtepunten zijn in beide steden, want we hebben geen idee. We kunnen wel wat leuke restaurantjes en barretjes aanbevelen 😉

Zo’n week rust en afstand van het werk is ook heel goed om weer frisse ideeën te krijgen en vooral energie op te doen om deze ideeën tot uitvoering te brengen. Zo zijn we op een aantal dagen begonnen met het aanbieden van avondmaaltijden. Tom kan voor een hobbykok erg lekker koken en heeft een aantal heerlijke recepten in zijn repertoire. Ook is hij nieuwe recepten aan het bedenken en … we hebben een pizzaoven gekocht. Op vakantie heeft Tom diverse pizza’s uitgeprobeerd en bieden we dus ook pizza-avond aan. Gezellig in huiselijke omgeving genieten van zelfgemaakte maaltijden en tot nu toe wordt er al dankbaar gebruik van gemaakt.

We zijn dus nu weer helemaal terug en met hernieuwde energie aan de slag gegaan. Naast het huis en de winkel staan er nog een aantal gebouwen op ons terrein en we zijn begonnen met het opruimen van deze ruimtes. In de afgelopen drie jaar hebben we heel wat verzameld en het werd tijd dat al die spullen eens worden uitgezocht. Ook staan er nog wel wat verhuisdozen met onze persoonlijke spullen waar ook eens de bezem doorheen gehaald kan worden. Hoewel er al heel wat opgeruimd is, zijn we er nog lang niet en hier zullen we dan nog wel even zoet mee zijn.

Het opknappen van de tuin en het bouwen van de veranda ligt nu heel even stil. Zodra we over een paar weken even geen gasten hebben gaan we hiermee verder. Hasta luego, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud