Search
menu
Search

Meer dan 300 geëvacueerden vanwege bosbrand in Mijas

Meer dan 300 geëvacueerden vanwege bosbrand in Mijas
Beeld: via canva.com

Meer dan 300 geëvacueerden vanwege bosbrand in Mijas

Zondagochtend heeft een bosbrand van niveau 1 zich in de regio Venta de los Condes in Mijas Pueblo (Málaga) uitgebreid. De brand heeft geleid tot een preventieve evacuatie van Pueblo Mijas, Lagomar Golf, Golf Zenit, La Condesa, Rincón del Hinojal, Lomas del Flamenco en een deel van Mijas Golf. De overige bewoners in het gebied van Mijas Golf wordt geadviseerd om binnen te blijven vanwege de rook. Volgens de regionale overheid zijn 300 mensen geëvacueerd.

De harde wind in de regio is een grote uitdaging voor de brandweer. De windvlagen vanuit het noordwesten, die tussen de 30 en 35 km/uur bedragen en in uitschieters zelfs 80 km/uur kunnen bereiken, zorgen ervoor dat de brand zich razendsnel verspreidt (meer dan 30 meter per minuut). De brandweer verwacht dat de weersomstandigheden niet zullen veranderen tot 16.00 uur.

In de vroege ochtend ontving het alarmnummer 112 tot honderd meldingen van een bosbrand in de regio Venta de los Condes. Tegen 10.45 uur waren er al bijna 200 mensen aan het werk om het vuur te blussen. De brandweer en andere hulpverleners riepen de bevolking op om rustig te blijven en voorzichtig te zijn.

Infoca heeft via sociale media laten weten dat de bosbrand in Mijas nog steeds actief is. De brandweer roept mensen op om uit de buurt van het gebied te blijven, aangezien er gevaren zijn. Er is sprake van afbrokkelende bomen, bodems met hoge temperaturen en ontladingen van blusvliegtuigen.

Ga naar de inhoud