skip to Main Content
Door de Spaanse staat geredde tolwegen worden goedkoper
Archieffoto

Door de Spaanse staat geredde tolwegen worden goedkoper

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse minister van Ontwikkelingszaken Ábalos heeft dinsdag aangekondigd dat diverse door de Spaanse overheid geredde noodlijdende tolwegen gemiddeld 30% goedkoper gaan worden vanaf 15 januari 2019. Het gaat daarbij om tolwegen bij Madrid, Toledo, Murcia, Almería en Alicante.

Het doel van deze tarieven verlaging van gemiddeld 30% is om de automobilisten aan te sporen gebruik te maken van de tolwegen in plaats van de gratis wegen waardoor in theorie de opbrengsten omhoog moeten gaan.

Het gaat daarbij om diverse tolwegen die sinds een faillissement ten tijde van de PP-regeerperiode over zijn genomen door de Spaanse staat en nu vallen onder de Sociedad Estatal de Infraestructuras del Transporte Terrestre (Seittsa) die zorg draagt voor het onderhoud en beheer.

De tolwegen die goedkoper gaan worden vanaf 15 januari zijn:

 • AP-41 – tussen Madrid en Toledo
 • R2, R3, R4 en R5 – ringwegen Madrid (radiales madrileñas)
 • AP-36 – tussen Ocaña en La Roda in Albacete)
 • M-12 – vliegveld Madrid-Barajas
 • AP-7 – tussen Cartagena (Murcia) en Vera (Almería)
 • Ringwegen Alicante

Het doel van deze gemiddelde 30% verlaging is om ervoor te zorgen dat meer mensen gebruik gaan maken van deze tolwegen omdat deze goedkoper en dus aantrekkelijker worden. Daarnaast zullen de overige gratis te berijden wegen minder belast worden terwijl de kas voller wordt omdat meer mensen betalen voor de tolweg.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Ik reed van Murcia naar Toledo en Google Maps stuurde mij de tolwegen op.
  Ik moest 17 euro en later nog eens 15 euro betalen. Op de terugweg weer. Ik kreeg van een kennis een artikel toegestuurd waarin stond dat Maps ME nu volwassen is geworden en gebruikte dat programma, met ingesteld “tolwegen vermijden” op de volgende reis. Ik hoefde niets te betalen. Maar belangrijker, ik zag nauwelijks verschil in de kwaliteit of drukte van de route. Dus waarom betalen? Misschien als het druk is, maar anders kan je je geld beter in de zak houden.

  1. Precies. Ik zie maar 1 optie bij deze wegen: tolvrij maken.
   Zo niet zal ik ze altijd mijden. Je kan nota bene gratis via de A7 naar Cartagena via Murcia. Dan ga je toch niet betalen op de AP7? Deze weg is niet voor niets failliet.

  2. Nauwelijks verschil, denk het niet, tolweg is echt vele malen sneller, dan de zijweg ervan waar je door alle sorpjes heen moet. Beetje domme opmerking dus, op zon grote rit scheelt het zo wie zo veel tijd.

   1. “Nauwelijks verschil, denk het niet” – ik schreef dus mijn ERVARING en niet een mening. Beetje domme opmerking van jou.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken