skip to Main Content
Huizenverkopen Alicante met 15 procent gestegen
123rf

Huizenverkopen Alicante met 15 procent gestegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De provincie Alicante is na Madrid en Barcelona de regio waar tussen januari en september de meeste woningen zijn verkocht. Gedurende de eerste drie trimesters werden er 33.249 woningen verkocht, een 15% meer dan gedurende dezelfde periode in 2017. Een groot deel van de woningen werd gekocht door buitenlanders in de provincie Alicante.

Volgens de cijfers van het ministerie van Ontwikkelingszaken zijn er 4.368 woningen meer verkocht tussen begin januari en eind september, een stijging van 15,12% ten opzichte van dezelfde periode in 2017.

Om precies te zijn werden er in de provincie Alicante gedurende het eerste trimester 10.833 woningen verkocht, in het tweede trimester 12.221 en in het derde trimester 10.134 woningen.

In de hele Comunidad Valenciana werden gedurende de eerste drie trimesters 65.507 woningen verkocht waarvan dus 33.249 in de provincie Alicante, 25.523 in de provincie Valencia en 6.785 woningen in de provincie Castellón.

Buitenlanders

Tussen begin januari en eind september werden 44,9% van de woningen in de provincie Alicante gekocht door buitenlanders wat neerkomt op 14.931 woningen die door buitenlanders zijn gekocht.

Daarmee is Alicante de regio waar de buitenlandse kopers het meest aanwezig zijn want in de provincie Málaga werden 7.841 woningen door buitenlanders gekocht terwijl dat in Madrid 5.375 woningen waren en in Barcelona 5.062 woningen, aldus de website van Alicante Plaza.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken