Huizenverkopen Alicante met 15 procent gestegen

Huizenverkopen Alicante met 15 procent gestegen
Beeld: 123rf

Huizenverkopen Alicante met 15 procent gestegen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De provincie Alicante is na Madrid en Barcelona de regio waar tussen januari en september de meeste woningen zijn verkocht. Gedurende de eerste drie trimesters werden er 33.249 woningen verkocht, een 15% meer dan gedurende dezelfde periode in 2017. Een groot deel van de woningen werd gekocht door buitenlanders in de provincie Alicante.

Volgens de cijfers van het ministerie van Ontwikkelingszaken zijn er 4.368 woningen meer verkocht tussen begin januari en eind september, een stijging van 15,12% ten opzichte van dezelfde periode in 2017.

Om precies te zijn werden er in de provincie Alicante gedurende het eerste trimester 10.833 woningen verkocht, in het tweede trimester 12.221 en in het derde trimester 10.134 woningen.

In de hele Comunidad Valenciana werden gedurende de eerste drie trimesters 65.507 woningen verkocht waarvan dus 33.249 in de provincie Alicante, 25.523 in de provincie Valencia en 6.785 woningen in de provincie Castellón.

Buitenlanders

Tussen begin januari en eind september werden 44,9% van de woningen in de provincie Alicante gekocht door buitenlanders wat neerkomt op 14.931 woningen die door buitenlanders zijn gekocht.

Daarmee is Alicante de regio waar de buitenlandse kopers het meest aanwezig zijn want in de provincie Málaga werden 7.841 woningen door buitenlanders gekocht terwijl dat in Madrid 5.375 woningen waren en in Barcelona 5.062 woningen, aldus de website van Alicante Plaza.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.