skip to Main Content
Islamitische Staat (IS) dreigt in video met nieuwe aanvallen in Barcelona
Archieffoto

Islamitische Staat (IS) dreigt in video met nieuwe aanvallen in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Anderhalf jaar na de bloedige aanslagen in Barcelona op de Ramblas en in de kustplaats Cambrils, heeft de Islamitische Staat (IS) opnieuw een videoboodschap uitgebracht met daarop nieuwe bedreigingen voor aanslagen in Barcelona. Het gaat om een zes minuten durende video uitgebracht door Muntasir Media, een bekend promotiekanaal van IS.

IS of Daesh heeft een zes minuten durende en volledig in het Spaans gesproken en geschreven video uitgebracht waarop bloedige beelden te zien zijn van de aanslag op de Ramblas op 17 augustus 2017.

Volgens IS staan er nieuwe cellen met terroristen klaar om wraak te nemen voor de dood van de volgens IS onschuldige terroristen. In de video wordt ook gemeld dat de doelen al bekend zijn en dat het niet lang meer zal duren voordat er een of meerdere aanslagen zijn in Barcelona, op een moment dat niemand dat verwacht.

In de video zijn beelden te zien van de bloedige aanslag op de Ramblas in 2017 en worden de gezichten van de voormalige premier van Spanje Mariano Rajoy en de huidige premier Pedro Sánchez getoond. Daarnaast zijn er twee Twitterberichten van de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Juan Ignacio Zoido te zien in de video.

De video werd via de voor IS bekende propaganda kanalen verspreid en ook geplaatst op Twitter en Instagram.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. Wat een onzinreacties weer. In Nederland is ook alles de schuld van Rutte….zucht. Het gaat hier om een dreiging die wordt veroorzaakt door een stelletje Islamitische extremisten die geen dialoog of debat aangaan. Dat heeft niks te maken met de Catalaanse kwestie.

 2. Het lijkt er sterk op dat dit een ‘fake’-video is , gecreëerd door de Spaanse centrale regering om onrust te zaaien in Catalonië. Op die manier wil Sanchez waarschijnlijk een drogreden creëren voor het sturen van ordetroepen met als doel een nieuwe staatsgreep en de opsluiting van de rechtmatige president met zijn voltallige regering. Dit alles naar het voorbeeld van Rajoy, zijn illustere voorganger uit de corruptie-regering, die daartoe een democratisch verantwoord referendum misbruikte. Uiteraard kan Sanchez nu wél op de steun rekenen van de Mossos die sinds enige tijd onder het bevel staan van een Madrid-getrouwe cúpula. De beelden van de bloedige aanslag versterken het vermoeden dat dit niet afkomstig is van IS, maar dat het hier wel degelijk een regeringsopdracht betreft, terwijl de foto’s van Rajoy en Sanchez mogelijks wijzen in de richting van de opdrachtgevers. Gelukkig kan president Torra rekenen op de steun van een grote Catalaanse meerderheid en deskundige raad uit Waterloo.

 3. Ik wil toch iets nuanceren: het zijn namelijk niet “de Catalanen” willen dit of dat… maar eerder: “een deel van de Catalanen”
  Groot verschil!

  1. Je hebt gelijk Jopke.
   Maar om nu elke keer de termen te gebruiken die we normaal gebruiken, zoals Separatisten etc. dan krijg je weer die zotte, door-gesnoven reacties als hierboven van ons aller ¨vriend¨ honing. Ik vermoed sterk, bij het lezen van veel van zijn verhalen, dat hij een poster van D. Trump boven zijn bed heeft hangen zodat hij daaruit nog enige inspiratie haalt voor zijn (n)achtelijke praktijken.

 4. Het debiele europa is de hoofdschuldige door hun massale invoer.En op de 2de plaats het gerecht dat ze sukkels vrij laten rondlopen waarvan men weet dat ze een groot risico zijn.

 5. Iedere aanslag zal kansloos zijn. Waarom? Omdat er nu een deelstaatregering zit onder leiding van de grote, zeer charismatische leider Quim Torra. Deze stuurt zijn Veiligheidsdiensten met ijzeren hand aan en zullen alles op tijd ontdekken . De Catalanen kunnen dus rustig gaan slapen. Disclaimer: mocht er nou toch een aanslag plaatsvinden, dan is dit uiteraard de schuld van Madrid.

  1. @Rob: je bent wel erg naïef als je denkt dat een andere regering of regiopremier een evt. aanslag wel zou kunnen verhinderen… dit is qua dreiging toch echt van een andere orde dan de Catalaanse kwestie.

  2. Mijnheer Rob, je zou onder de grond moeten kruipen van schaamte…je “tussenkomst” is één van de meest onnozele zaken die ik hier ooit heb gelezen! Of mis ik misschien iets?…

  3. Oh Rob man, de mensen missen het feit dat je enigszins cynisch bent over Torra?
   Maar ik snap die Catalanen niet hoor, ze willen hun eigen taal, ze doen alles in hun eigen taal en deze video is in het Spaans, dus waar maken de Catalanen zich dan druk om?
   Alles dat niet in hun eigen taal is, is toch slecht en niet goed voor het volk en de meerderheid (volgens Torra dan) wil toch van Spanje af?

   Ze hoeven alleen maar een briefje naar IS te sturen dat ze er niets van verstaan en er dus vanuit gaan dat het niet tegen hen gericht is, en dan is het klaar, althans, dat lijkt mij de strekking van Torra en zijn kornuiten in alles wat ik zie, lees en hoor.
   Oh ja, mensen, ook dit is cynisme!

   Ergo, nu IS in het Spaans tegen de Catalanen/Barcelona spreekt, nu moeten we ineens er een hele erge waarde aanhangen??
   De regio regering, die nu een minderheid in hun parlement heeft en het CDR en al die andere Separatisten, die kunnen het toch zonder Spanje?? Dus zonder de EU?
   Dat is toch wat ze willen volgens een heleboel mensen hier en op de Catalaanse TV?
   Nou nu mogen ze. Zend de Mossos er maar op af, mits ze niet staken voor meer regio-poen. Men wil toch geen extra politie daar? Want 21-12 komt eraan en dus komt de revolutie? Dan kan men een partij als de IS toch zonder meer weerstaan?

   Ach wat zegt u nu allemaal hieronder? We moeten de Catalanen toch maar niet in de steek laten? Jo, zegt dat het van een andere orde is? Dumont zegt dat Rob onnozel is?
   Nee, mensen wat onnozel is en van een andere orde is, is dat Torra het niet kan nalaten om Spanje de grond in te trappen, hij zaken vergelijkt met het voormalige Oostblok en nu ze onder IS dreiging liggen, dan moeten we Torra ineens maar knuffelen?? Ze gaan helpen? Ze willen toch geen hulp?

   Moraal van het verhaal, ze kunnen het in die regio dus niet zonder centraal aangestuurde hulp en bescherming! Torra, terug in je hok, treed af en dat der P in het veilige Waterloo nog altijd aan de touwtjes trekt, dat moet gewoon keihard afgelopen zijn.
   We willen allemaal 1 Spanje, veilig en beschermd en geen mafkezen die alleen voor hun eigen kleine clubje spreken en in Utopia geloven!

   Nou Rob, de bal ligt weer in jouw hoek, maar pas op heh, er zijn mensen die jouw humor en cynisme niet begrijpen! Cheers!

   1. Beste Juan 74,

    Schitterende tekst die je geschreven hebt waar ik volledig achter kan staan; ik heb het toch geschreven : mis ik iets? Gelukkig wel zo te horen en is de reactie van Rob cynisch bedoeld. Gelukkig maar, zou ik zeggen….

    1. Dumont, ik ga er althans vanuit dat Rob het zo bedoeld heeft!
     Als we zijn andere reacties zo hebben gelezen dan is het zo.
     We gaan het snel van hem horen

     1. Ik heb zelden in mijn leven zo’n nitwit als Quim Torra gezien.
      Omdat dit erg onvriendelijk overkomt zie ik geen andere manier dan hem de hemel in te prijzen.

  4. Verheerlijking van Torra, al weer zo’n linkse stakker ga toch iets nuttigs doen alles gratis is onmogelijk je zal toch je handjes moeten laten wapperen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken