Islamitische Staat (IS) dreigt in video met nieuwe aanvallen in Barcelona

Islamitische Staat (IS) dreigt in video met nieuwe aanvallen in Barcelona
Beeld: Archieffoto

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Anderhalf jaar na de bloedige aanslagen in Barcelona op de Ramblas en in de kustplaats Cambrils, heeft de Islamitische Staat (IS) opnieuw een videoboodschap uitgebracht met daarop nieuwe bedreigingen voor aanslagen in Barcelona. Het gaat om een zes minuten durende video uitgebracht door Muntasir Media, een bekend promotiekanaal van IS.

IS of Daesh heeft een zes minuten durende en volledig in het Spaans gesproken en geschreven video uitgebracht waarop bloedige beelden te zien zijn van de aanslag op de Ramblas op 17 augustus 2017.

Volgens IS staan er nieuwe cellen met terroristen klaar om wraak te nemen voor de dood van de volgens IS onschuldige terroristen. In de video wordt ook gemeld dat de doelen al bekend zijn en dat het niet lang meer zal duren voordat er een of meerdere aanslagen zijn in Barcelona, op een moment dat niemand dat verwacht.

In de video zijn beelden te zien van de bloedige aanslag op de Ramblas in 2017 en worden de gezichten van de voormalige premier van Spanje Mariano Rajoy en de huidige premier Pedro Sánchez getoond. Daarnaast zijn er twee Twitterberichten van de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Juan Ignacio Zoido te zien in de video.

De video werd via de voor IS bekende propaganda kanalen verspreid en ook geplaatst op Twitter en Instagram.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

16
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Loek

Wat een onzinreacties weer. In Nederland is ook alles de schuld van Rutte….zucht. Het gaat hier om een dreiging die wordt veroorzaakt door een stelletje Islamitische extremisten die geen dialoog of debat aangaan. Dat heeft niks te maken met de Catalaanse kwestie.

Robert Lemm

De jyhadisten komt een onafhankelijk Catalonië heel goed uit.

Miel

Het lijkt er sterk op dat dit een ‘fake’-video is , gecreëerd door de Spaanse centrale regering om onrust te zaaien in Catalonië. Op die manier wil Sanchez waarschijnlijk een drogreden creëren voor het sturen van ordetroepen met als doel een nieuwe staatsgreep en de opsluiting van de rechtmatige president met zijn voltallige regering. Dit alles naar het voorbeeld van Rajoy, zijn illustere voorganger uit de corruptie-regering, die daartoe een democratisch verantwoord referendum misbruikte. Uiteraard kan Sanchez nu wél op de steun rekenen van de Mossos die sinds enige tijd onder het bevel staan van een Madrid-getrouwe cúpula. De beelden… Lees verder »

Jopke

Ik wil toch iets nuanceren: het zijn namelijk niet “de Catalanen” willen dit of dat… maar eerder: “een deel van de Catalanen”
Groot verschil!

Juan74

Je hebt gelijk Jopke.
Maar om nu elke keer de termen te gebruiken die we normaal gebruiken, zoals Separatisten etc. dan krijg je weer die zotte, door-gesnoven reacties als hierboven van ons aller ¨vriend¨ honing. Ik vermoed sterk, bij het lezen van veel van zijn verhalen, dat hij een poster van D. Trump boven zijn bed heeft hangen zodat hij daaruit nog enige inspiratie haalt voor zijn (n)achtelijke praktijken.

Eddy

Het debiele europa is de hoofdschuldige door hun massale invoer.En op de 2de plaats het gerecht dat ze sukkels vrij laten rondlopen waarvan men weet dat ze een groot risico zijn.

hugodenhoed@hotmail.com

@Rob, verschrikkelijk, ga eens wat nuttigs en positiefs doen in je leven !!

Rob

Iedere aanslag zal kansloos zijn. Waarom? Omdat er nu een deelstaatregering zit onder leiding van de grote, zeer charismatische leider Quim Torra. Deze stuurt zijn Veiligheidsdiensten met ijzeren hand aan en zullen alles op tijd ontdekken . De Catalanen kunnen dus rustig gaan slapen. Disclaimer: mocht er nou toch een aanslag plaatsvinden, dan is dit uiteraard de schuld van Madrid.

Jo

@Rob: je bent wel erg naïef als je denkt dat een andere regering of regiopremier een evt. aanslag wel zou kunnen verhinderen… dit is qua dreiging toch echt van een andere orde dan de Catalaanse kwestie.

Dumont

Mijnheer Rob, je zou onder de grond moeten kruipen van schaamte…je “tussenkomst” is één van de meest onnozele zaken die ik hier ooit heb gelezen! Of mis ik misschien iets?…

Juan74

Oh Rob man, de mensen missen het feit dat je enigszins cynisch bent over Torra? Maar ik snap die Catalanen niet hoor, ze willen hun eigen taal, ze doen alles in hun eigen taal en deze video is in het Spaans, dus waar maken de Catalanen zich dan druk om? Alles dat niet in hun eigen taal is, is toch slecht en niet goed voor het volk en de meerderheid (volgens Torra dan) wil toch van Spanje af? Ze hoeven alleen maar een briefje naar IS te sturen dat ze er niets van verstaan en er dus vanuit gaan dat… Lees verder »

Dumont

Beste Juan 74,

Schitterende tekst die je geschreven hebt waar ik volledig achter kan staan; ik heb het toch geschreven : mis ik iets? Gelukkig wel zo te horen en is de reactie van Rob cynisch bedoeld. Gelukkig maar, zou ik zeggen….

Juan74

Dumont, ik ga er althans vanuit dat Rob het zo bedoeld heeft!
Als we zijn andere reacties zo hebben gelezen dan is het zo.
We gaan het snel van hem horen

Rob

Ik heb zelden in mijn leven zo’n nitwit als Quim Torra gezien.
Omdat dit erg onvriendelijk overkomt zie ik geen andere manier dan hem de hemel in te prijzen.

anne-marie

Juan74, dit is ook wat ik vind, ik zou het niet beter kunnen uitdrukken!

BULL

Verheerlijking van Torra, al weer zo’n linkse stakker ga toch iets nuttigs doen alles gratis is onmogelijk je zal toch je handjes moeten laten wapperen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.