skip to Main Content
Spaanse politie extra alert bij de grens vanwege schutter Straatsburg
Archieffoto

Spaanse politie extra alert bij de grens vanwege schutter Straatsburg

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse politie heeft van de Franse collega’s een uitgebreide omschrijving met foto’s en allerhande informatie ontvangen over de vermoedelijke schutter van de schietpartij in Straatsburg dinsdagavond. De Franse politie is nog op zoek naar de schutter die drie mensen doodschoot en 14 gewonden achterliet in Straatsburg. Men sluit niets uit, ook niet de vlucht naar het buitenland.

Ondanks dat de Franse stad Straatsburg meer dan 1.000 kilometer verwijderd is van de grensovergangen tussen Frankrijk en Spanje, heeft de Spaanse politie toch een opsporingsbericht ontvangen van de Franse Gendarmerie. Er wordt bij de Franse politie niets uitgesloten wat betreft de schutter naar wie men nog op zoek is waarbij ook de vlucht naar het buitenland een mogelijkheid is.

Dinsdagavond schoot de vermoedelijke 29-jarige dader Chekatt Cherif 3 mensen dood en raakten er 14 anderen gewond nadat hij al schreeuwend “Allah is machtig” met een pistool en groot mes door de straten van Straatsburg liep. De man raakte zelf ook gewond toen de politie schoten op hem loste maar de dader slaagde erin om in een taxi te vluchten waarna het spoor zoek is.

Terwijl er in Straatsburg en om de stad heen een grote klopjacht aan de gang is waarbij honderden agenten betrokken zijn, worden ook omliggende landen gewaarschuwd voor de 29-jarige vermoedelijke dader in verband met het vluchten naar een ander land.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. De schutter is dood. De Mossos hebben weer de tijd om de wegblokkades aan te pakken. Gelukkig maar. Als het verkeer weer op gang komt is dat goed voor de economie . Of boeit dat niet meer bij de Catalanen?

  2. Sorry mannen, maar deze reacties vind ik zeer ongepast.
    Het gaat nu eens een keertje niet over jullie emoties.
    Gedraag je en kijk verder dan de “ landsgrenzen”.
    Vreselijk kortzichtig en kinderachtig.

  3. Ik neem aan dat bij de grens van La Junquera, de Mossos zijn ingezet? Die zullen dit klusje, net als andere klusjes feilloos klaren. Sinds Trapero in de bak zit functioneert deze dienst vrijwel perfect, naar mijn bescheiden mening.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken