Spaanse politie extra alert bij de grens vanwege schutter Straatsburg

Spaanse politie extra alert bij de grens vanwege schutter Straatsburg
Beeld: Archieffoto

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse politie heeft van de Franse collega’s een uitgebreide omschrijving met foto’s en allerhande informatie ontvangen over de vermoedelijke schutter van de schietpartij in Straatsburg dinsdagavond. De Franse politie is nog op zoek naar de schutter die drie mensen doodschoot en 14 gewonden achterliet in Straatsburg. Men sluit niets uit, ook niet de vlucht naar het buitenland.

Ondanks dat de Franse stad Straatsburg meer dan 1.000 kilometer verwijderd is van de grensovergangen tussen Frankrijk en Spanje, heeft de Spaanse politie toch een opsporingsbericht ontvangen van de Franse Gendarmerie. Er wordt bij de Franse politie niets uitgesloten wat betreft de schutter naar wie men nog op zoek is waarbij ook de vlucht naar het buitenland een mogelijkheid is.

Dinsdagavond schoot de vermoedelijke 29-jarige dader Chekatt Cherif 3 mensen dood en raakten er 14 anderen gewond nadat hij al schreeuwend “Allah is machtig” met een pistool en groot mes door de straten van Straatsburg liep. De man raakte zelf ook gewond toen de politie schoten op hem loste maar de dader slaagde erin om in een taxi te vluchten waarna het spoor zoek is.

Terwijl er in Straatsburg en om de stad heen een grote klopjacht aan de gang is waarbij honderden agenten betrokken zijn, worden ook omliggende landen gewaarschuwd voor de 29-jarige vermoedelijke dader in verband met het vluchten naar een ander land.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De schutter is dood. De Mossos hebben weer de tijd om de wegblokkades aan te pakken. Gelukkig maar. Als het verkeer weer op gang komt is dat goed voor de economie . Of boeit dat niet meer bij de Catalanen?

Sorry mannen, maar deze reacties vind ik zeer ongepast.
Het gaat nu eens een keertje niet over jullie emoties.
Gedraag je en kijk verder dan de “ landsgrenzen”.
Vreselijk kortzichtig en kinderachtig.

Moeder T
Wordt vervolgd hoor

De gele hesjes zullen die wel tegenhouden

Ik neem aan dat bij de grens van La Junquera, de Mossos zijn ingezet? Die zullen dit klusje, net als andere klusjes feilloos klaren. Sinds Trapero in de bak zit functioneert deze dienst vrijwel perfect, naar mijn bescheiden mening.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.