Spaanse politie extra alert bij de grens vanwege schutter Straatsburg

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse politie extra alert bij de grens vanwege schutter Straatsburg

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse politie heeft van de Franse collega’s een uitgebreide omschrijving met foto’s en allerhande informatie ontvangen over de vermoedelijke schutter van de schietpartij in Straatsburg dinsdagavond. De Franse politie is nog op zoek naar de schutter die drie mensen doodschoot en 14 gewonden achterliet in Straatsburg. Men sluit niets uit, ook niet de vlucht naar het buitenland.

Ondanks dat de Franse stad Straatsburg meer dan 1.000 kilometer verwijderd is van de grensovergangen tussen Frankrijk en Spanje, heeft de Spaanse politie toch een opsporingsbericht ontvangen van de Franse Gendarmerie. Er wordt bij de Franse politie niets uitgesloten wat betreft de schutter naar wie men nog op zoek is waarbij ook de vlucht naar het buitenland een mogelijkheid is.

Dinsdagavond schoot de vermoedelijke 29-jarige dader Chekatt Cherif 3 mensen dood en raakten er 14 anderen gewond nadat hij al schreeuwend “Allah is machtig” met een pistool en groot mes door de straten van Straatsburg liep. De man raakte zelf ook gewond toen de politie schoten op hem loste maar de dader slaagde erin om in een taxi te vluchten waarna het spoor zoek is.

Terwijl er in Straatsburg en om de stad heen een grote klopjacht aan de gang is waarbij honderden agenten betrokken zijn, worden ook omliggende landen gewaarschuwd voor de 29-jarige vermoedelijke dader in verband met het vluchten naar een ander land.

Ga naar de inhoud