Spaanse politie extra alert bij de grens vanwege schutter Straatsburg

Spaanse politie extra alert bij de grens vanwege schutter Straatsburg
Beeld: Archieffoto

Spaanse politie extra alert bij de grens vanwege schutter Straatsburg

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse politie heeft van de Franse collega’s een uitgebreide omschrijving met foto’s en allerhande informatie ontvangen over de vermoedelijke schutter van de schietpartij in Straatsburg dinsdagavond. De Franse politie is nog op zoek naar de schutter die drie mensen doodschoot en 14 gewonden achterliet in Straatsburg. Men sluit niets uit, ook niet de vlucht naar het buitenland.

Ondanks dat de Franse stad Straatsburg meer dan 1.000 kilometer verwijderd is van de grensovergangen tussen Frankrijk en Spanje, heeft de Spaanse politie toch een opsporingsbericht ontvangen van de Franse Gendarmerie. Er wordt bij de Franse politie niets uitgesloten wat betreft de schutter naar wie men nog op zoek is waarbij ook de vlucht naar het buitenland een mogelijkheid is.

Dinsdagavond schoot de vermoedelijke 29-jarige dader Chekatt Cherif 3 mensen dood en raakten er 14 anderen gewond nadat hij al schreeuwend “Allah is machtig” met een pistool en groot mes door de straten van Straatsburg liep. De man raakte zelf ook gewond toen de politie schoten op hem loste maar de dader slaagde erin om in een taxi te vluchten waarna het spoor zoek is.

Terwijl er in Straatsburg en om de stad heen een grote klopjacht aan de gang is waarbij honderden agenten betrokken zijn, worden ook omliggende landen gewaarschuwd voor de 29-jarige vermoedelijke dader in verband met het vluchten naar een ander land.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.