38 jaar celstraf Spaanse profvoetballers vanwege seksueel misbruik minderjarige

Oeps ... foto ontbreekt!

38 jaar celstraf Spaanse profvoetballers vanwege seksueel misbruik minderjarige

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BURGOS – Drie voetballers van de Tercera División (derde divisie) club Arandina uit Burgos hebben van de rechter elk 38 jaar celstraf gekregen vanwege seksueel misbruik van een minderjarig meisje in december 2017. R.C.H., C.C.S (Lucho) en V.V.R. (Viti) hebben in totaal 114 jaar gevangenisstraf gekregen maar zullen per persoon maximaal 20 jaar achter de tralies zitten.

Het drietal is veroordeeld voor het seksueel misbruik (agresión sexual) van een 15-jarig meisje dat naar het appartement van een van de mannen werd gelokt en vervolgens door alledrie de inmiddels ex-voetballers werd misbruikt en door een van hen werd verkracht. De straffen die de Audiencia de Burgos aan de drie sporters heeft gegeven is extra hoog vanwege de ernst van de zaak.

Alledrie de mannen hebben een celstraf van 38 jaar gekregen, 12 jaar voor het seksueel misbruik en 24 jaar om deel uit te maken van een groep die het meisje seksueel misbruikt heeft. Volgens de Spaanse strafwet (Código Penal) zullen de mannen echter niet langer dan 20 jaar elk in de gevangenis hoeven te verblijven.

De drie mannen wisten op het moment van het seksueel misbruik dat het meisje pas 15 jaar jong was. Het meisje werd naar het appartement gelokt waar ze zenuwachtig naar het toilet ging. Toen ze uit de badkamer kwam hadden de mannen het licht uitgedaan en was het donker terwijl de ex-voetballers ook hun kleren hadden uitgedaan.

Op het moment dat het meisje de kamer in kwam begonnen de mannen haar te ontkleden en lieten ze haar met slechts haar slipje aan op de bank zitten. Ze werd opgedragen om de mannen met de handen seksueel te bevredigen waarna ze dat ook met haar mond moest doen waarbij een van de voetballers in haar mond klaarkwam (het is niet bekend wie dat was).

Daarna werd het meisje naar de slaapkamer gebracht waar een van de mannen haar (met condoom) verkrachtte, iets dat de advocaten van de mannen betwijfelen want de versie van het meisje is regelmatig bijgesteld. Feit is dat de drie mannen in de WhatsApp groep ‘La Troupe’ over de seksuele handelingen schreven en het meisje als ‘guarra’ en ‘cerda’ omschreven.

De hoge straf is opmerkelijk te noemen omdat in een soortgelijke zaak, die van de ‘Manada’ ten tijde van de San Fermín feesten in Pamplona in 2016, de betrokken mannen in eerste instantie straffen tussen van 9 jaar kregen voor seksueel misbruik (agresión/abuso sexual) maar dat later werd verhoogd naar 15 jaar voor meervoudige verkrachting (violación múltiple).

Ga naar de inhoud