38 jaar celstraf Spaanse profvoetballers vanwege seksueel misbruik minderjarige

38 jaar celstraf Spaanse profvoetballers vanwege seksueel misbruik minderjarige
Beeld: 123rf

BURGOS – Drie voetballers van de Tercera División (derde divisie) club Arandina uit Burgos hebben van de rechter elk 38 jaar celstraf gekregen vanwege seksueel misbruik van een minderjarig meisje in december 2017. R.C.H., C.C.S (Lucho) en V.V.R. (Viti) hebben in totaal 114 jaar gevangenisstraf gekregen maar zullen per persoon maximaal 20 jaar achter de tralies zitten.

Het drietal is veroordeeld voor het seksueel misbruik (agresión sexual) van een 15-jarig meisje dat naar het appartement van een van de mannen werd gelokt en vervolgens door alledrie de inmiddels ex-voetballers werd misbruikt en door een van hen werd verkracht. De straffen die de Audiencia de Burgos aan de drie sporters heeft gegeven is extra hoog vanwege de ernst van de zaak.

Alledrie de mannen hebben een celstraf van 38 jaar gekregen, 12 jaar voor het seksueel misbruik en 24 jaar om deel uit te maken van een groep die het meisje seksueel misbruikt heeft. Volgens de Spaanse strafwet (Código Penal) zullen de mannen echter niet langer dan 20 jaar elk in de gevangenis hoeven te verblijven.

De drie mannen wisten op het moment van het seksueel misbruik dat het meisje pas 15 jaar jong was. Het meisje werd naar het appartement gelokt waar ze zenuwachtig naar het toilet ging. Toen ze uit de badkamer kwam hadden de mannen het licht uitgedaan en was het donker terwijl de ex-voetballers ook hun kleren hadden uitgedaan.

Op het moment dat het meisje de kamer in kwam begonnen de mannen haar te ontkleden en lieten ze haar met slechts haar slipje aan op de bank zitten. Ze werd opgedragen om de mannen met de handen seksueel te bevredigen waarna ze dat ook met haar mond moest doen waarbij een van de voetballers in haar mond klaarkwam (het is niet bekend wie dat was).

Daarna werd het meisje naar de slaapkamer gebracht waar een van de mannen haar (met condoom) verkrachtte, iets dat de advocaten van de mannen betwijfelen want de versie van het meisje is regelmatig bijgesteld. Feit is dat de drie mannen in de WhatsApp groep ‘La Troupe’ over de seksuele handelingen schreven en het meisje als ‘guarra’ en ‘cerda’ omschreven.

De hoge straf is opmerkelijk te noemen omdat in een soortgelijke zaak, die van de ‘Manada’ ten tijde van de San Fermín feesten in Pamplona in 2016, de betrokken mannen in eerste instantie straffen tussen van 9 jaar kregen voor seksueel misbruik (agresión/abuso sexual) maar dat later werd verhoogd naar 15 jaar voor meervoudige verkrachting (violación múltiple).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

14
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
barbara

ik begrijp waarom meneer of mevrouw anoniem hun naam niet willen vermelden. U staat vast niet achter uw eigen woorden. Omdat er iemand 12 jaar onschuldig heeft vastgezeten, zou dit een te hoge straf zijn? Het is erg dat deze gerechtelijke dwaling heeft plaatsgevonden, maar deze drie schoften daarom een lagere straf geven is ook een gerechtelijke dwaling, lijkt mij. Laat die hufters maar lekker zitten, ze weten immers zeker dat zij dit hebben gedaan! En al eerder ook hebben gedaan! Meneer of mevrouw Anoniem hebben zeker geen kinderen.

Mimie

Hola. Gepaste straf voor deze daden; zouden ze elders ook moeten toepassen. Waarom heeft dat kind telkens haar verklaring bijgesteld !?
Gelukkig werd ze nadien niet vermoord….

INCOGNITO

Juan74, verplaats je eens in de positie dat het je dochter was geweest, zou je dan nog van buitensporig straffen willen spreken ?, zo’n kind is getekend voor de rest van haar leven, dan komen ze met 20 jaar zitten nog goed weg.

Juan74

Ik kan me daar heel goed in verplaatsen. We zijn zelf met een rechtzaak bezig waarbij mijn dochter van nu 16, toen 14, slachtoffer is. Waarvan gaat niemand hier wat aan, maar ik ken maar al te goed de emoties die daarbij komen kijken. Dus je hoeft me niets te vertellen daarover. De dader gezien en in de ogen gekeken, een jongen die nu ook voor zijn hele leven getekent is. Ik heb daar geen medelijden mee, maar wil dat wel benoemen. Elk verhaal heeft altijd 2 kanten, wij kennen de ins en outs niet volledig. Een straf is een… Lees verder »

Rob

Wat afschuwelijk voor jou, je dochter en gezin. Dit gun je niemand. Sterkte ermee.

Juan74

Dank je wel Rob.

Piet Paëlla

Allemachtig, wat een drama voor jou en je familie.
Mijn respect voor jullie.

Piet Paëlla

Een stel hersenloze hufters…..

Anoniem

Was er ook niet die Nederlandse man die maar eventjes 12 jaar onschuldig heeft vastgezeten hier in Spanje terwijl die kluchtzangers van rechters al jaren het bewijs in handen hadden dat een Engelse man de verkrachting had gedaan ? Ook dat is Spanje………….. ( zie DWDD en Pauw waar deze onschuldige man al enkele male te zien was )

Rob

Romano van der Dussen. Noem het beestje nou gewoon bij de naam, joh.

Eric

Top !

In Spanje wordt tenminste gestraft.
Hadden wat mij betreft ook afgeschoten mogen worden.

Laat dit z’n afschrikwekkende werking hebben 👍

Johanns

Goed zet voor jaren vast deze mannen, wat ze gedaan hebben is walgelijk. En nooit meer lasten voetballen. Hoge boete laten betalen aan dat meisje.

Juan74

Het is niet goed te praten en zeer te veroordelen, maar 38 jaar?? 20 jaar zitten, en dan vinden mensen dat de Catalaanse Indeps overdreven zware straffen kregen. Ja ja, ik weet het, iedereen zal wel over me heen vallen. Maar als je dan spreekt over buitensporige straffen, dan komt dit wel dichtbij. In Nederland kan je een top-politicus vermoorden en sta je zo weer buiten, en kan je nog van de staat winnen in allerlei rechtzaken daarna ook. En nooit meer laten voetballen??? Denk niet dat het voetballen hier iets mee te maken heeft gehad, ze zouden het moeten… Lees verder »

Rob

Ja, je bent warm. Het is echter in Denemarken. Maakt verder voor de beeldvorming niet uit.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.