Per dag vinden er 19 woninginbraken plaats in de provincie Alicante

Per dag vinden er 19 woninginbraken plaats in de provincie Alicante
Beeld: © 123rf

ALICANTE – Elke dag vinden er in de provincie Alicante 19 woninginbraken plaats. Dat is dus elke 75 minuten een inbraak ergens in de toeristische provincie in de regio Valencia. Tussen begin januari en eind september vonden en in de provincie Alicante alweer 5.191 inbraken in woningen plaats.

Volgens de gegevens van het Ministerio del Interior vonden er tussen begin januari en eind september in de provincie Alicante 5.191 woninginbraken (robos con fuerza en domicilios) plaats. Dat is een behoorlijk aantal maar wel 10,7% minder dan de 5.816 woninginbraken in dezelfde periode in 2018. Dat jaar werd toen afgesloten met 7.793 inbraken in woningen.

Gemeenten

Als we kijken naar de gemeenten (in alfabetische volgorde) in de provincie Alicante dan vinden we de volgende aantallen woninginbraken: Alcoy (75), Alicante (631), Benidorm (99), Dénia (93), Elche (361), Elda (59), Orihuela (420), Petrer (54), Santa Pola (79), San Vicente del Raspeig (90), Torrevieja (416), Villajoyosa (63) en Villena (73).

Autodiefstallen

Op de lijst staan ook de aantallen wat betreft andere strafbare feiten zoals autodiefstallen (sustracciones de vehículos). In de hele provincie Alicante werden er gedurende de eerste 9 maanden in totaal 1.047 auto’s gestolen wat 13,6% meer is dan de 922 gestolen auto’s in dezelfde periode in 2018.

Als we kijken naar de gemeenten (in alfabetische volgorde) in de provincie Alicante dan vinden we de volgende aantallen autodiefstallen: Alcoy (16), Alicante (344), Benidorm (80), Dénia (35), Elche (142), Elda (29), Orihuela (57), Petrer (14), Santa Pola (6), San Vicente del Raspeig (13), Torrevieja (46), Villajoyosa (36) en Villena (4).

Castellón

In de twee andere provincies in de Valencia regio zien we de volgende aantallen. In Castellón vonden er 1.348 woninginbraken plaats waarvan in Castellón (243), Vall d’Uixo (46) en in Vila-real (87). Er werden in de provincie Castellón 139 auto’s gestolen. 

Valencia

In de provincie Valencia vonden de eerste negen maanden van 2019 in totaal 4.898 woninginbraken plaats, een daling van 12,6% ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Per gemeente gezien was dat Alzira (90), Aldaia (21), Burjassot (27), Gandia (103), Manises (27), Ontinyent (103), Paterna (59), Sagunto (116), Torrent (92) en Valencia stad (1.370). Er werden in de provincie Valencia 1.281 auto’s gestolen.

Bekijk HIER de hele lijst van alle provincies in Spanje (PDF).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

9
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
brianvanhees@hotmail.com

Nou dat ziet er goed uit t.o.v 2018, zo goed Willy 🙂

Willy

Wat een niet-ter-zake-doende gelul ! Het artikel gaat immers enkel over inbraken, niet over krakers en slechte huurders .
En waarom 90 vermelden als het over 19 inbraken gaat ?

frans

oei toen werd er eentje kwaad

frans

15jaar geleden heb ik een vrouwelijke inbreker betrapt en ze is gebleven mooi toch

brianvanhees@hotmail.com

Peter Pannekoek het artikel gaat over inbraken en niet over krakers toch? Wat betreft krakers en slechte huurders die niet betalen is in NL hetzelfde, dat tuig wordt altijd maar beschermt en de verhuurder gaat failliet. Op zicht ook niet zo vreemd allemaal, niet de krakers, niet het aantal inbraken, en het aantal (gelukte) huisuitzettingen met alle vreemdelingen die maar met karren vol worden binnengehaald. De mensen worden gouden bergen beloofd maar hebben geen werk ,geen woning, tja dan zul je toch op jacht moeten naar geld om te eten en slapen, de een grijpt naar een inbraak ,de andere… Lees verder »

erasmo

Het feit dat je je huis kan kwijtraken door die krakers vind ik persoonlijk veel erger. Je moet zeker een jaar procederen via de rechtbank om je eigendom terug te krijgen. De Spaanse wetten helpen op dit moment de eigenaar maar weinig.

leo

En het kan ook wel helpen, in Spanje ging Peter Koekenbakker dood en deze had een honden opvang in Spanje. Direct na zijn dood zette de eigenaar van de grond de boel te koop. Een enorme hoeveelheid aan honden liepen dus het gevaar om hun thuis te verliezen. Gelukkig kunnen de vrijwilligers op zoek naar een andere locatie omdat ze niet 1 2 3 van de huidige plek afgeschopt kunnen worden. Ze proberen de eigenaar van de grond te bereiken maar zowel de vrijwilligers als de gemeente die graag wil helpen krijgt geen antwoord. In dit geval is het dus… Lees verder »

Jargon

@erasmo Inderdaad, ongelooflijk dat dit mede door de linkse politiek wordt gefaciliteerd. Zie daarom ook af van het kopen van een huis in Spanje. Het zal je maar overkomen, wat een elkende en horrortrip zal dat worden. Zag in mijn omgeving ook huis gekraakt worden die nog maar een uur leeg stond. Ander slot erin en weg huis, weg inboedel en aan het eind natuurlijk gesloopt. En wat te denken van gratis stroom en water op kosten van de eigenaar. Guardia Civil en gemeente zijn wezen kijken en doen vervolgens niets! Wat een totale idioterie in Spanje. Daarom raad ik… Lees verder »

Piet Paëlla

Ik zou iedereen willen aanraden om een goede verzekering af te sluiten als ook een alarm-installatie te installeren met meldings-opties aan de politie.
Een huis op afstand hebben in Spanje – dus niet permanent bewoond – is niet eenvoudig.
Een inbraak in je huis in Spanje, kan al snel een reden zijn om er illegaal te blijven wonen, ze slopen je hele inboedel, je terras-stoelen drijven tussen het vuilnis en de luiers in je zwembad en je Italiaanse bankstel staat buiten in je tuin…

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.