Twaalfjarig meisje bevallen terwijl niemand iets in de gaten had in Cantabrië

Twaalfjarige meisje bevallen terwijl niemand iets in de gaten had in Cantabrië
Beeld: Voorbeeldfoto / Freepik

Twaalfjarig meisje bevallen terwijl niemand iets in de gaten had in Cantabrië

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTANDER – Afgelopen zondag is in Cantabrië tot ieders verrassing een 12-jarig meisje van een babyjongen bevallen. Het meisje beviel in de eigen familiewoning onder toezicht van ambulancepersoneel dat erbij werd gehaald nadat de moeder van het meisje op de hoogte was dat haar dochter zwanger bleek te zijn. Niemand had gedurende negen maanden iets in de gaten, niet de familie of vrienden en ook niet op school.

De bevalling verliep zonder complicaties en nadat de baby ter wereld was gekomen werden de jonge moeder en haar zoon overgebracht naar het ziekenhuis in Santander. 

Zoals de lokale media schrijft raakte het meisje aan het begin van de eerste noodtoestand en de thuisblijfplicht zwanger van een in huis wonende 17-jarige jongen die tot de familiecirkel behoort. De politie onderzoekt of er sptrake is van aanrading van de minderjarige door de tevens minderjarige jongen.

Zowel moeder als de baby staan onder bescherming van haar moeder en nu dus ook oma die al onder bescherming van de sociale diensten van Cantabrië stond. De familie heeft al aangegeven dat de tienremoeder de baby niet zal houden en dat deze in adoptie gegeven zal worden door de sociale dienst.

Ga naar de inhoud