Search
menu
Search

Van Madrid naar Barcelona voor 9 euro met Franse Ouigo hogesnelheidstrein

Van Madrid naar Barcelona voor 9 euro met Franse Ouigo hogesnelheidstrein
Beeld: Ouigo / Wikimedia

Van Madrid naar Barcelona voor 9 euro met Franse Ouigo hogesnelheidstrein

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf 10 mei 2021 moet het mogelijk zijn om met een speciale aanbieding vanaf 9 euro per traject met de hogesnelheidstrein van Madrid naar Barcelona en vice versa te reizen. Dat zal echter niet gebeuren met de Spaanse AVE hogesnelheidstrein maar met de Ouigo van de Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF (Société Nationale des Chemins de fer Français).

Vanwege de corona-crisis heeft het Franse Ouigo de start van deze nieuwe low cost hogesnelheidstrein route moeten uitstellen. Maar als alles gaat zoals het moet gaan dan zal het vanaf 10 mei 2021 (de dag na de beëindiging van de huidige noodtoestand) mogelijk zijn om al vanaf 9 euro vanuit Madrid naar Barcelona of van Barcelona naar Madrid te reizen. De oorspronkelijke start stond gepland op 15 maart 2021.

De Ouigo hogesnelheidstrein legt 4/5 keer per dag de route Madrid – Zaragoza – Tarragona – Barcelona af en vice versa van Barcelona – Tarragona – Zaragoza – Madrid. Maar niet op alle tijden wordt er gestopt bij deze tussenstations (Tarragona en Zaragoza). 

Zo vertrekt de eerste trein vanuit Madrid om 7.05 uur en eindigt deze in Barcelona om 9.35 uur. Om 10.05 uur vertrekt er een trein met tussenstops in Zaragoza en Tarragona (alleen van 27-05 tot 03-10) en als eindbestemming Barcelona. Verder zijn er nog treinen om 14.10 uur met tussenstop in Zaragoza, 17.25 uur rechtstreeks naar Barcelona en 21.00 met tussenstop in Zaragoza.

Andersom van Barcelona naar Madrid vertrekt de eerste rechtstreekse trein om 6.45 uur met aankomst om 9.15 uur in Madrid. De tweede trein vertrekt in Barcelona om 10.33 uur en heeft als tussenstop Tarragona en Zaragoza (alleen van 27-05 tot 03-10). De trein die om 10.40 uur vertrekt stopt in Zaragoza en daarna Madrid en die van 13.45 stopt ook in Zaragoza en daarna Madrid. Om 17.40 uur vertrekt in Barcelona een rechtstreekse trein naar Madrid en de trein van 20.45 uur heeft een tussenstop in Zaragoza voordat deze eindigt in madrid.

In een later stadium moeten er ook verbindingen komen tussen Madrid en Valencia, Alicante, Málaga, Sevilla en Granada.

De verkoop van de 9 euro kostende treinkaartjes (5 euro voor kinderen tussen 4 en 13 jaar beiden inclusief, kinderen van 0 tot en met 3 jaar zijn gratis) is reeds van start gegaan en volgens Ouigo zelf zijn er momenten geweest dat er per uur mer dan 1.000 treinbewijzen met dit goedkope tarief verkocht werden. Het systeem werkt een beetje hetzelfde als bij de budget vliegtuigmaatschappijen: wil je meer, dan betaal je meer.

Wil je meer bagage mee kunnen nemen, grotere stoelen, wifi etc. dan moet je daarvoor extra bijbetalen of los of via Ouigo-Plus. Meer informatie is te vinden op de website van Ouigo.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?