Search
menu
Search

Circa 3.000 deelnemers aan anti-coronapas manifestatie in Barcelona

Circa 3.000 deelnemers aan anti-coronapas manifestatie in Barcelona
Beeld: @NEGRODSKONOCIDO / twitter

Circa 3.000 deelnemers aan anti-coronapas manifestatie in Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – In Barcelona zijn zaterdagmiddag circa 3.000 mensen de straat op gegaan om te manifesteren tegen de coronapas-verplichting in de horeca en nachthoreca in Catalonië. Volgens de Guardia Urbana gaat het om circa 3.000 deelnemers terwijl de organisatie spreekt over meer dan 5.000 manifestanten. De organisaie heeft in principe elke zaterdag bijeenkomsten in Barcelona.

Met leuzen als ‘libertad’ en ‘discriminación e ilegal’ of ‘pasaporte sanitario, estado totalitario’ en ‘una dosis es trombosis’ liepen de circa 3.000 deelnemers over straat in het centrum van Barcelona. De manifestatie, die rond 18 uur begon bij de Plaza Universitat, verliep zonder incidenten terwijl de stoet zich verplaatste naar de Plaza Urquinaona.

De manifestanten zijn tegen het verplicht gebruik van de coronapas of in het Spaans ‘pasaporte Covid’ in Catalonië in de bars, restaurants, discotheken en plaatsen waar feest gevierd wordt. Deze maatregel werd op 3 december ingevoerd en is recent op 10 december voor 15 dagen verlengd. 

Catalonië is een van de inmiddels elf autonome regio’s waar op de een of andere manier een coronapas-verplichting geldt. In alle gevallen gaat het om een tijdelijke maatregel en geldt de coronapas als 3G, voor gevaccineerde, genezen en geteste personen.

Het gebeurt wel vaker dat er in Spanje gemanifesteerd wordt tegen het gebruik van de coronapas maar dat is altijd en kleine aantallen. Er bestaat in Spanje niet, zoals in o.a. Nederland, België en Duitsland, een grote anti-Covid beweging. De meeste manifestaties verlopen zonder problemen behalve afgelopen zaterdag bij een bijeenkomst in Valencia van corona-ontkenners (negacionistas) die de pers lastig vielen en bedreigden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?