Eerste sneeuw gevallen nabij de Spaanse hoofdstad Madrid

Eerste sneeuw gevallen nabij de Spaanse hoofdstad Madrid
Beeld: @kaikuland / twitter

Eerste sneeuw gevallen nabij de Spaanse hoofdstad Madrid

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Sierra de Guadarrama op slechts enkele kilometers afstand van de hoofdstad van Spanje, Madrid, heeft in de nacht van zondag op maandag de eerste sneeuw mogen verwelkomen. Volgens de weer-websites viel er op diverse plaatsen meer dan 11 centimeter sneeuw en lag de sneeuwgrens al op 800-900 meter hoogte. De Spaanse hoofdstad zelf is de hoogstgelegen hoofdstad van een EU-land en bevindt zich op 657 meter hoogte en heeft (nog) niet te maken gehad met sneeuw.

Op veel plaatsen in Spanje is het de afgelopen dagen aardig koud en regenachtig. Dat zorgt ervoor dat de hoger gelegen delen van het land te maken kunnen krijgen met sneeuwval. Dat is al gebeurd in de bergketens zoals bij de skigebieden in de Pyreneeën en Sierra Nevada, maar nu hebben de bewoners van de Sierra de Guadarrama ook te maken met de eerste echte sneeuwval.

De Sierra de Guadarrama en de Sierra Norte de Madrid ligt op slechts een uurtje rijden van Madrid en wordt veel gebruikt door de inwoners van de Spaanse hoofdstad om te genieten van de natuur, in de zomer en ook de winter. Nu de sneeuw gevallen is, stijgt ook de hoop dat de drie aanwezige skigebieden ook binnenkort open kunnen.

Normaal gesproken trekt de eerste sneeuwval veel nieuwsgierigen, ware het niet dat deze sneeuw niet in het weekeinde, maar op maandag is gevallen en het dus rustiger is. De wegen zijn in ieder geval sneeuwvrij en het berggebied is goed bereikbaar. Iedereen wordt echter wel aangeraden voorzichtig te rijden en goed voorbereid op reis te gaan want het weer kan zo omslaan.

Ga naar de inhoud