Search
menu
Search

Internationale Bergen-dag en de vijf populairste Spaanse bergen op Instagram

Internationale Bergen-dag en de vijf populairste Spaanse bergen op Instagram
Beeld: Pico de Teide / Freepik

Internationale Bergen-dag en de vijf populairste Spaanse bergen op Instagram

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op 11 december is de Internationale Dag van de Bergen ofwel de International Mountain Day die door de Verenigde Naties in 2003 in het leven werd geroepen. Elk jaar wordt op de 11e van de laatste maand van het jaar even stilgestaan bij de bergen op onze planeet. In 2022 is het thema ‘Women move mountains’. Maar wat zijn de vijf populairste bergen in Spanje op Instagram?

Sinds 2003 staat de Verenigde Naties stil bij de belangrijke bergen met de Internationale dag van de Bergen dat ook in Spanje gevierd wordt. Op 27% van de aarde zijn bergen te vinden die miljarden mensen dagelijks van zoet water voorzien en zeer belangrijk zijn voor de biodiversiteit.

Spanje is na Zwitserland het bergachtigste land in Europa. Bijna een kwart van het land ligt boven de duizend meter en de gemiddelde hoogte bedraagt 660 meter boven de zeespiegel. Met 667 meter boven de zeespiegel is Madrid ook de hoogst gelegen hoofdstad van de Europese Unie terwijl de hoogste berg Teide niet op het Spaanse vasteland, maar op het Canarische Eiland Tenerife te vinden is.

De zes grote bergketens van Spanje zijn de Pyreneeën, de Betische cordillera (verzamelnaam voor gebergtes in het zuiden van Spanje), de Sierra Nevada, het Castiliaans Scheidingsgebergte, het Cantabrisch Gebergte en het Iberisch Randgebergte. 

De hoogste bergtoppen van het Spaanse vasteland zijn de 3482 meter hoge Mulhacén in de Sierra Nevada, de 3404 meter hoge Pico de Aneto in de Pyreneeën en de 2648 meter hoge Torre Cerredo in de Picos de Europa in het westen. 

De hoogste berg van heel Spanje is de 3718 meter hoge Pico del Teide op het Canarische eiland Tenerife. Andere prominente bergen in Spanje zijn Bola del Mundo, Circo de la Safor, El Yelmo, Monte Hacho, Montserrat, Monte Perdido, Pica d’Estats, Pozo de las Nieves, Turbón en de Zuilen van Hercules.

Spaanse bergen op Instagram

Om even stil te staan bij de bergen in Spanje hebben verschillende kranten gekeken naar de Spaanse bergen en het aantal keer dat deze vermeld worden op het populaire sociale media netwerk Instagram. Dit zijn de vijf populairste Spaanse bergen:

Teide (Tenerife)

De Teide is met zijn 3718 meter niet alleen het hoogste punt van Tenerife en van heel Spanje, maar is ook de populairste Spaanse berg op Instagram waar meer dan 552.000 hashtags (#) te vinden zijn.

Monte Perdido (Huesca)

Op het Spaanse vasteland heeft de 3355 meter hoge Monte Perdido berg in de Pyreneeën in Aragón de meeste Instagramhashtags met meer dan 48.100 in totaal, dit terwijl de Monte Perdido niet de hoogste berg van de provincie Huesca en Pyreneeën is.

Aneto (Huesca)

Voor de nummer drie op de Instagram-lijst blijven we in de Aragonese Pyreneeën en staat de 3404 meter hoge Pico Aneto met meer dan 45.700 hashtags.

Pico Veleta (Granada)

Met meer dan 32.300 hashtags staat de 3.398 meter hoge Pico Veleta in de Sierra Nevada op een vierde plaats op de Instagram-lijst.

Mulhacén (Granada)

De 3482 meter hoge Mulhacén berg in de Sierra Nevada in de provincie Granada heeft een vijf plaats op deze korte Instagram-lijst met meer dan 16.800 hashtags.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?