De Sagrada Familia vanuit de lucht: indrukwekkende beelden van een bijna afgewerkt meesterwerk

De Sagrada Familia vanuit de lucht: indrukwekkende beelden van een bijna afgewerkt meesterwerk
Beeld: @sagradafamilia / twitter

De Sagrada Familia vanuit de lucht: indrukwekkende beelden van een bijna afgewerkt meesterwerk

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Nog niet eens afgewerkt, en toch al lang het boegbeeld van de grootstad Barcelona. De Sagrada Familia kathedraal natuurlijk. Het meesterwerk van Antoni Gaudí nadert de afwerking en wordt met de dag indrukwekkender. De krant El Pais publiceerde een reeks foto’s genomen vanuit een helikopter en vat nog eens samen wat de kathedraal precies betekent. Bekijk de foto’s HIER. We zetten het voor u op een rijtje.

1882. Van dat jaar is het geleden dat in Barcelona de bouw van de Sagrada Familia begon. Het meesterwerk van de bekende architect Antoni Gaudí en het voornaamste product van de Catalaanse modernistische architectuur. Samen met het Prado Museum en het Alhambra van Granada vormt die Sagrada Familia een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Spanje. Bovendien is het de tweede meest bezochte kerk van Europa, na de Sint-Pietersbasiliek in Rome.

Na meer dan een eeuw werken nadert de eindfase voor de kathedraal. De enige toren die nog niet gebouwd werd zal met haar 172 meter de hoogste toren zijn, en in teken van Jezus Christus staan. Volgens de verwachtingen moet die in 2026 af zijn. In december 2021 al ging voor het eerst het licht aan in de ster die op de toren van Maria prijkt. Op 16 december 2022 gaat voor het eerst het licht aan boven de torens van Lucas en Marcus, precies op de dag van het kerstconcert dat doorgaat in de basiliek zelf.

Volgens El Pais is de beste plaats om die nieuwe verlichting te zien de Avinguda de Gaudí. Meer bepaald op de hoek met de Calle de Provença. Wie niet het geluk heeft nu in Barcelona te zijn, kan dankzij El País tenminste genieten van enkele spectaculaire luchtbeelden die HIER te bekijken zijn.

Ga naar de inhoud