Search
menu
Search

Madrid populairste stad voor Nederlandse studenten

Oeps ... foto ontbreekt!

Madrid populairste stad voor Nederlandse studenten

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Madrid is de populairste Spaanse stad voor Nederlandse studenten die naar het buitenland gaan voor educatieve doeleinden. Dit blijkt uit onderzoek van informatieplatform Reisnaarsevilla.nl waarbij 663 Nederlandse studenten werden ondervraagd. Uit het onderzoek blijkt dat ruim een kwart van de studenten kiest voor Madrid (25,8%). Het onderzoek werd uitgevoerd door de redactie van Reisnaarsevilla.nl in het laatste kwartaal van 2016. De onderzoeksresultaten zijn in 2017 verwerkt, geanalyseerd en gepost op de website van Reisnaarsevilla.nl.

Naast de hoofdstad van Spanje Madrid is Barcelona ook een erg populaire bestemming. Ruim 23% heeft aangegeven, de Spaanse kuststad te bezoeken ten behoeve van educatie doeleinden. Naast de twee grootmachten kwamen ook Valencia (13,4%) en Sevilla (13%) als populaire Spaanse bestemmingen uit het onderzoek.

Barcelona populairst om stage te lopen

Aan de studenten die aan de poll meededen, is tevens gevraagd met welk doel zij naar Spanje gaan. Hieruit is gebleken dat ruim de helft van de studenten naar Spanje gaat voor een meeloop- of afstudeerstage (51,5%). Ingezoomd op deze groep studenten, blijkt dat een ruime meerderheid dan kiest voor Barcelona (52,1%).

Sevilla vooral interessant voor uitwisseling programma’s

86 studenten die aan het onderzoek meededen, kiezen Sevilla als Spaanse bestemming. Van deze groep gaat het grootste gedeelte (36%) naar de Sevilla om deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma vanuit de Hogeschool of Universiteit. Ruim een kwart van de studenten kiest voor een stage in de Spaanse stad in het Zuiden (25,6%) en 15,1% gaat naar Sevilla om een studie te volgen. Een overzicht van alle onderzoeksresultaten is te vinden op de website van Reis Naar Sevilla.

Nederlandse student blijft ruim 5 maanden in Spanje

Naast het reisdoel en de bestemming, werd in het onderzoek ook bekeken hoelang Nederlandse studenten in Spanje blijven. Een groot deel van de studenten blijft 6 maanden in Spanje (35%). Een ander groot gedeelte blijft zo’n 2 maanden in een Spaanse stad (27%). Sommige studenten maken het iets bonter en blijven (minimaal) een jaar in Spanje (11%). Gemiddeld blijven studenten zo’n 5,18 maanden in Spanje.

Bron: Persbericht Reisnaarsevilla.nl

Ga naar de inhoud