Barcelona wil de Olympische Winterspelen in 2030, 2034 of 2038

Barcelona wil de Olympische Winterspelen in 2030, 2034 of 2038
Beeld: Wikimedia

Barcelona wil de Olympische Winterspelen in 2030, 2034 of 2038

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Deze maandag 13 januari 10 jaar geleden presenteerde de toenmalige burgemeester van Barcelona Jordi Hereu het plan om samen met de Pyreneeën de Olympische Winterspelen in 2022 te organiseren. Dat was toen een hele verrassing voor veel mensen, waaronder inwoners van Barcelona en dat plan mislukte. Anno 2020 probeert men het opnieuw.

Barcelona-Pirineos wil opnieuw een gooi doen naar de Olympische Winterspelen en zal samen met de Japanse Sapporo en het Amerikaanse Salt Lake City een gooi doen naar de Spelen in 2030, 2034 of 2038. 

Daarbij heeft Barcelona een voorsprong want de stad heeft ervaring met het organiseren van de Olympische Spelen in 1992. Datzelfde geldt echter ook voor Salt Lake City in 2002 en Sapporo in 1972.

Afgelopen vrijdag heeft Barcelona zich samen met de skiresorts in de Catalaanse Pyreneeën kandidaat gesteld bij het Internationaal Olympisch Comité. In Barcelona zelf wil men gebruik maken van o.a. het Estadi Olímpic en het Palau Sant Jordi terwijl er nieuwe installaties bij zouden moeten komen. In de Pyreneeën zouden skistations zoals La Masella en La Molina mee kunnen doen.

De eerstvolgende Olympische Winterspelen vinden plaats in 2022 in Peking gevolgd door de Spelen van 2026 in Milaan-Cortina d’Ampezzo in Italië.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.