Dierenopvang Málaga overvol

Dierenopvang Málaga overvol
Beeld: Canva

Dierenopvang Málaga overvol

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het is geen fenomeen dat alleen gebeurt in de stad Málaga maar het lijkt op iets dat in heel Spanje gebeurt. De dierenopvang van Málaga is overbezet met soms drie keer meer de capaciteit dan wat het centrum eigenlijk aan kan. Het goede nieuws is dat het aantal adopties van honden en katten iets is gestegen in 2019.

Opvangcentrum Refugio José Carlos Cabra in Málaga heeft voor de opgevangen honden officieel een capaciteit van 250 tot 300 honden maar er zijn momenten dat er meer dan 900 honden in de opvang leven.

In de kleine opvangruimtes is plaats voor 9 honden maar soms zitten er 15 tot 20 in een kleine ruimte wat uiteraard zorgt voor vechtende honden. Al met al zijn de kosten voor het eten gestegen naar 43.000 euro.

Gedurende 2019 werden er door het asiel 2.104 dieren opgenomen. Van dat aantal werden 972 honden door hun baasjes ingeleverd terwijl er 70 terug werden gegeven. In samenwerking met de politie werden er 112 honden opgevangen en werden 244 honden van andere opvangcentra waaronder het asiel gered.

Wat betreft katten werden er vorig jaar 644 opgevangen door het centrum. Daarvan werden 355 katten door hun baasjes ingeleverd en kon men 14 katten teruggeven aan de baasjes. De politie heeft 16 katten afgegeven en 261 katten werden gered uit andere opvangcentra.

Het opvangcentrum heeft ook 69 andere dieren opgevangen zoals duiven, fretten en meeuwen. Helaas moest men vanwege ziekte en leeftijd 38 honden en 19 katten opofferen.

Er werden in 2019 in totaal 1.034 honden geadopteerd waarvan er 888 in Spanje bleven en de overige honden naar andere landen gingen zoals Nederland, Duitsland Finland en Zweden. Wat betreft katten werden er 355 in Spanje geadopteerd en 54 in het buitenland.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.