Dierenopvang Málaga overvol

Dierenopvang Málaga overvol
Beeld: Canva

MÁLAGA – Het is geen fenomeen dat alleen gebeurt in de stad Málaga maar het lijkt op iets dat in heel Spanje gebeurt. De dierenopvang van Málaga is overbezet met soms drie keer meer de capaciteit dan wat het centrum eigenlijk aan kan. Het goede nieuws is dat het aantal adopties van honden en katten iets is gestegen in 2019.

Opvangcentrum Refugio José Carlos Cabra in Málaga heeft voor de opgevangen honden officieel een capaciteit van 250 tot 300 honden maar er zijn momenten dat er meer dan 900 honden in de opvang leven.

In de kleine opvangruimtes is plaats voor 9 honden maar soms zitten er 15 tot 20 in een kleine ruimte wat uiteraard zorgt voor vechtende honden. Al met al zijn de kosten voor het eten gestegen naar 43.000 euro.

Gedurende 2019 werden er door het asiel 2.104 dieren opgenomen. Van dat aantal werden 972 honden door hun baasjes ingeleverd terwijl er 70 terug werden gegeven. In samenwerking met de politie werden er 112 honden opgevangen en werden 244 honden van andere opvangcentra waaronder het asiel gered.

Wat betreft katten werden er vorig jaar 644 opgevangen door het centrum. Daarvan werden 355 katten door hun baasjes ingeleverd en kon men 14 katten teruggeven aan de baasjes. De politie heeft 16 katten afgegeven en 261 katten werden gered uit andere opvangcentra.

Het opvangcentrum heeft ook 69 andere dieren opgevangen zoals duiven, fretten en meeuwen. Helaas moest men vanwege ziekte en leeftijd 38 honden en 19 katten opofferen.

Er werden in 2019 in totaal 1.034 honden geadopteerd waarvan er 888 in Spanje bleven en de overige honden naar andere landen gingen zoals Nederland, Duitsland Finland en Zweden. Wat betreft katten werden er 355 in Spanje geadopteerd en 54 in het buitenland.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Reageer op dit artikel

  Abonneer  
Abonneren op
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.