Kinderspeelplaats op parkeergarage in Santander stort in elkaar

Kinderspeelplaats op parkeergarage in Santander stort in elkaar
Beeld: Europa Press

Kinderspeelplaats op parkeergarage in Santander stort in elkaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTANDER – Gelukkig waren er op het tijdstip van dit vreemde voorval geen kinderen en volwassenen aanwezig bij de kinderspeelplaats en het voetbalveldje die in een woonwijk in Santander (Cantabrië) bovenop een parkeergarage zijn gebouwd. De kinderspeelplaats in de wijk Nueva Montaña stortte maandagmorgen rond 6.30 uur in elkaar waardoor ook de auto’s die geparkeerd staan onder de kinderspeelplaats veel schade opliepen.

De ongeveer 500 inwoners van de wijk Nueva Montaña zaten rechtop in bed toen voor hun ogen de kinderspeelplaats enkele meters zakte en er betonnen platen omhoog kwamen. 

Dit gebeurde maandagmorgen om 6.30 uur toen het beton boven de parkeergarage waarschijnlijk door een ophoping van regenwater in elkaar zakte en alles erboven en eronder vernielde.

Op de parkeergarage is een park met een groene zone, voetbalveldje en een kinderspeelplaats gebouwd. Deze zijn gelegen op de betonnen plaat die de ondergrondse parkeergarage afdekt en juist die heeft het begeven. 

Diverse inwoners gaven aan dat het geluid veel leek op een explosie of een aardbeving. Gelukkig gebeurde dit om 6 uur ‘s morgens en niet ‘s avonds wanneer veel kinderen aan het spelen en sporten zijn.

Zoals het er nu naar uitziet is niemand gewond geraakt of overleden, een wonder want op dat tijdstip zijn er veel mensen die naar hun werk gaan. De buren klaagden al enige tijd over lekkages waardoor er soms plassen water in de parkeergarage lagen. Waarschijnlijk heeft het water ervoor gezorgd dat de betonnen constructie naar beneden kwam.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.