Kinderspeelplaats op parkeergarage in Santander stort in elkaar

Kinderspeelplaats op parkeergarage in Santander stort in elkaar
Beeld: Europa Press

SANTANDER – Gelukkig waren er op het tijdstip van dit vreemde voorval geen kinderen en volwassenen aanwezig bij de kinderspeelplaats en het voetbalveldje die in een woonwijk in Santander (Cantabrië) bovenop een parkeergarage zijn gebouwd. De kinderspeelplaats in de wijk Nueva Montaña stortte maandagmorgen rond 6.30 uur in elkaar waardoor ook de auto’s die geparkeerd staan onder de kinderspeelplaats veel schade opliepen.

De ongeveer 500 inwoners van de wijk Nueva Montaña zaten rechtop in bed toen voor hun ogen de kinderspeelplaats enkele meters zakte en er betonnen platen omhoog kwamen. 

Dit gebeurde maandagmorgen om 6.30 uur toen het beton boven de parkeergarage waarschijnlijk door een ophoping van regenwater in elkaar zakte en alles erboven en eronder vernielde.

Op de parkeergarage is een park met een groene zone, voetbalveldje en een kinderspeelplaats gebouwd. Deze zijn gelegen op de betonnen plaat die de ondergrondse parkeergarage afdekt en juist die heeft het begeven. 

Diverse inwoners gaven aan dat het geluid veel leek op een explosie of een aardbeving. Gelukkig gebeurde dit om 6 uur ‘s morgens en niet ‘s avonds wanneer veel kinderen aan het spelen en sporten zijn.

Zoals het er nu naar uitziet is niemand gewond geraakt of overleden, een wonder want op dat tijdstip zijn er veel mensen die naar hun werk gaan. De buren klaagden al enige tijd over lekkages waardoor er soms plassen water in de parkeergarage lagen. Waarschijnlijk heeft het water ervoor gezorgd dat de betonnen constructie naar beneden kwam.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

Reageer op dit artikel

  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.