Toerisme in Spanje goed voor 12,3% van het bbp

Toerisme in Spanje goed voor 12,3% van het bbp
Beeld: 123rf

Toerisme in Spanje goed voor 12,3% van het bbp

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Recent is de nieuwe regering van Spanje gepresenteerd en ondanks dat er maar liefst 22 ministers zullen zijn de komende vier jaar, is er geen enkel ministerie voor het toerisme. En dat is toch wel uitzonderlijk te noemen want in Spanje zorgt het toerisme voor 12,3% van het bruto binnenlands product (bbp) ofwel in het Spaans het producto interno bruto (PIB).

In 2018 was het toerisme in Spanje goed voor 147,9 miljard euro wat omgerekend 12,3% is van het bbp (PIB). Er zullen in 2019 opnieuw meer dan 80 miljoen buitenlandse toeristen naar Spanje zijn gekomen die tot eind november meer dan 87 miljard euro hebben uitgegeven in Spanje. Daar moet men de Spanjaarden die binnen eigen land reizen nog bij optellen.

Het toerisme zorgt niet alleen voor veel inkomsten in de Spaanse staatskas maar biedt ook werk aan meer dan 2,6 miljoen medewerkers die in de toeristen- en dienstensector werken. Dit aantal werknemers is 12,7% van het totaal aantal van meer dan 19 miljoen werkenden in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.