Toerisme in Spanje goed voor 12,3% van het bbp

Toerisme in Spanje goed voor 12,3% van het bbp
Beeld: 123rf

MADRID – Recent is de nieuwe regering van Spanje gepresenteerd en ondanks dat er maar liefst 22 ministers zullen zijn de komende vier jaar, is er geen enkel ministerie voor het toerisme. En dat is toch wel uitzonderlijk te noemen want in Spanje zorgt het toerisme voor 12,3% van het bruto binnenlands product (bbp) ofwel in het Spaans het producto interno bruto (PIB).

In 2018 was het toerisme in Spanje goed voor 147,9 miljard euro wat omgerekend 12,3% is van het bbp (PIB). Er zullen in 2019 opnieuw meer dan 80 miljoen buitenlandse toeristen naar Spanje zijn gekomen die tot eind november meer dan 87 miljard euro hebben uitgegeven in Spanje. Daar moet men de Spanjaarden die binnen eigen land reizen nog bij optellen.

Het toerisme zorgt niet alleen voor veel inkomsten in de Spaanse staatskas maar biedt ook werk aan meer dan 2,6 miljoen medewerkers die in de toeristen- en dienstensector werken. Dit aantal werknemers is 12,7% van het totaal aantal van meer dan 19 miljoen werkenden in Spanje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
leonycorrie.vantilburg@gmail.com

In La Nucia hebben ze wel een wethouder voor tourisme

Bas

19 werkenden is wel weinig

Jozef

Bas, daar staan toch 22 ministers tegenover. Dat trekt de balans toch weer een beetje in evenwicht.
Jozef

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Door op ‘Versturen’ te klikken ga je akkoord met onze privacyverklaring en geef je ons toestemming om dagelijks een nieuwsbrief met het actuele Spanje nieuws te sturen. Je kunt je altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief.