Search
menu
Search

Een van de meest gezochte personen van Europa aangehouden in Toledo

Een van de meest gezochte personen van Europa aangehouden in Toledo
Beeld: @policia / twitter

Een van de meest gezochte personen van Europa aangehouden in Toledo

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TOLEDO – Agenten van de Spaanse nationale politie hebben een man genaamd Erik Ventura Pacheco aangehouden in de provincie Toledo. Hij is het laatste lid van de bende van ‘Cásper’. Het was één van de meest gezochte personen in Europa door Europol sinds 2014. Ventura is 37 jaar oud en had een gerechtelijke vordering tegen hem die uitgevaardigd was door het Nationale hof voor delicten van marteling, ontvoering, illegaal bezit van vuurwapens en munitie, bedreiging, verwonding en delicten tegen de volksgezondheid. 

De gearresteerde was onderdeel van één van de actiefste criminele organisaties in de laatste decennia in Spanje. Hij was een expert in technische gereedschappen en IT en dit werd gebruikt om concurrenten in de gaten te houden en te volgen. 

In de laatste jaren werden vele middelen ingezet om de man te kunnen vinden. Hij was echter een meester in het niet achterlaten van sporen en werd lange tijd niet gevonden. De beslissing werd genomen om beelden van de voortvluchtige te verspreiden zodat burgers hem konden herkennen en de man zo gevonden kon worden. 

Daarnaast werd de man ook opgenomen in de ‘Meest gezochte voortvluchtigen van Europa’ campagne die uitgevoerd werd door Europol en het net ENFAST. Deze campagne was gefocust op het lokaliseren van de gevluchte leden van criminele organisaties. 

Door de verspreiding van deze beelden ontving de politie veel informatie en tips die nagetrokken moesten worden door onderzoekers van de eenheid voor het vinden van gevluchte criminelen van de Spaanse nationale politie. Aan het eind van 2022 ontvingen ze informatie waarin stond dat de gevluchte man zich zou kunnen bevinden in een woonhuis in de provincie van Toledo. 

Door deze informatie kon het adres achterhaald worden en na verificatie bleek dat de man daar zou kunnen verblijven met andere mannen die allemaal wat betreft uiterlijk op elkaar leken. De man zelf ging echter nooit naar buiten. 

Daarom werd er lang geobserveerd en duurde het een tijd tot er op negen januari iemand naar buiten kwam die zijn gezicht verborg met een pet en zwarte zonnebril. De man werd een poos gevolgd tot hij in een winkel met eetwaren zijn gezicht kort liet zien. Hoewel het uiterlijk van de man erg veranderd was, was het toch mogelijk om hem te identificeren dankzij een kuiltje in zijn rechter neusgat en een moedervlek op het midden van zijn rechterwang. Er werd direct overgegaan tot arrestatie en de man verzette zich niet.

Ga naar de inhoud