Lichamen van omhelsde buitenlandse bejaarden gevonden in Teulada-Moraira

Lichamen van omhelsde buitenlandse bejaarden gevonden in Teulada-Moraira
Beeld: Policía Local Teulada / facebook

Lichamen van omhelsde buitenlandse bejaarden gevonden in Teulada-Moraira

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Spaanse politie heeft op 11 januari in een woning in Teulada-Moraira in de provincie Alicante de lichamen van twee overleden bejaarden gevonden. Het opmerkelijke van deze vondst was dat de man en vrouw levenloos en omhelsd werden gevonden. Het gaat om twee personen met de Duitse nationaliteit.

Het lijkt erop dat de twee bejaarde inwoners gezamenlijk zelfmoord hebben gepleegd omdat er geen sporen van geweld en inbraak zijn gevonden. Het onderzoek loopt nog en voorlopig kijkt de politie nog naar meerdere mogelijkheden. Het is nog niet openbaar gemaakt wanneer het stel gestorven is.

Het is belangrijk op te merken dat zelfmoord een serieus probleem is in Spanje. Elke dag nemen elf mensen de beslissing om zichzelf van het leven te beroven. In de afgelopen jaren is het de belangrijkste oorzaak van onnatuurlijk overlijden geweest. Daarom is er een dienst aandacht voor suïcidaal gedrag: telefoonnummer 024, die wordt beheerd door het Rode Kruis. Deze service is gratis, vertrouwelijk, toegankelijk en geeft direct antwoord. Het is 24 uur per dag, zeven dagen per week in bedrijf en wordt bemand door experts die hulp bieden aan mensen in moeilijkheden en hun gezinnen.

Ga naar de inhoud