Search
menu
Search

PortAventura neemt na 29 jaar afscheid van bekende vogelshow

PortAventura neemt na 29 jaar afscheid van bekende vogelshow
Beeld: PortAventura / web

PortAventura neemt na 29 jaar afscheid van bekende vogelshow

PortAventura is al bijna 30 jaar het toonaangevende pretpark in Zuid-Europa. Terwijl Disneyland Parijs de rest van het continent domineert, trekt het attractiepark tussen Salou en Vila-seca aan de Costa Dorada bezoekers aan uit heel Europa. Sinds de opening in 1995 heeft het park een schat aan entertainmentopties geboden, maar onlangs heeft het hoofdpark afscheid genomen van een attractie die er vanaf dag één bij was: de vogelshow ‘Aves del Paraíso’ met de man met de stem als een parkiet Paco Navarro. Wie heeft deze show nu niet gezien? Onderaan dit artikel is een video te zien van de laatste show.

Aves del Paraíso was één van de vele shows en attracties die deel uitmaakten van PortAventura sinds de opening op 1 mei 1995. Ondanks dat de show altijd in het Polynesië-gedeelte te vinden was, bij de waterattractie Tutuki Splash, begon het oorspronkelijk onder de naam ‘Makamanu Bird Show’. Paco Navarro trad samen met Miguel Ángel Valle op als ceremoniemeesters.

De eerste optredens waren nogal uitbundig, met papegaaien die fietsten etc, maar naarmate de jaren vorderden evolueerde de show tot het huidige format waarin volwassenen en kinderen bewust worden gemaakt van het natuurlijke gedrag van vogels. Hun voeding, communicatie via geluiden en gecontroleerde vluchten zijn enkele van de demonstraties die miljoenen toeschouwers in 29 jaar hebben gezien.

Tijdens de laatste show op zondag 8 januari kondigde presentator Paco Navarro onder luid applaus aan dat dit de laatste vogeloptredens in Polynesië zouden zijn. Hij bedankte het publiek en zijn collega’s voor de geweldige jaren.

Wat de toekomst brengt voor de locatie van Aves del Paraíso is op dit moment onzeker. Logischerwijs speculeren fans via sociale media dat de ruimte benut zal worden voor een nieuwe attractie. Gezien Polynesië de enige plek in het park is zonder achtbaan, speculeren velen over een nieuwe thrillride. Of deze verwachtingen uitkomen is nog maar de vraag. Feit is dat er een eind is gekomen aan een zeer gewaardeerde, educatieve attractie die sinds dag 1 deel uitmaakte van het park.

Ga naar de inhoud