skip to Main Content
Camping La Union in Salou sluit definitief
Google Streetview

Camping La Union in Salou sluit definitief

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Na 35 jaar open te zijn geweest hebben de eigenaren van de Camping La Unión in de badplaats Salou besloten definitief te sluiten. Volgens de huidige campinghouders heeft de sluiting onder meer te maken met de openstaande rekeningen van een deel van de 71 vaste standplaatshouders. Degene die vooruit betaald hebben zullen hun geld terugkrijgen.

Weliswaar heeft Camping La Unión 71 vaste standplaatshouders, een twintigtal van hen woont definitief op de camping. Dit is volgens de lokale wetten van Salou niet toegestaan maar de gemeente kijkt de andere kant op.

Een van de redenen dat er vaste bewoners zijn is de hoge huur van appartementen in Salou. Op de camping wonen kost zo’n 300 tot 400 euro per maand. Voor dat geld is het praktisch onmogelijk om een appartement te huren in Salou. De vaste bewoners zullen nu op zoek moeten naar andere huisvesting of een andere camping.

De campingeigenaren hebben al aangegeven dat zij de kosten betalen voor het verplaatsen van caravans etc. van de vaste inwoners naar andere campings in de nabijheid. Zo hebben de campinghouders een overeenkomst gesloten met Camping Playa y Fiesta in Miami Platja die bereid zijn vaste standplaatshouders met caravans op te nemen.

Daarnaast is er een bedrijf die de caravans en mobile homes over wil nemen van de eigenaren die er vanaf willen. Ook heeft de camping een overeenkomst gesloten met een makelaar waar de vaste bewoners een appartement kunnen huren. De campinghouders hebben beloofd de verhuizing, de waarborgsom en de eerste maand huur te betalen.

Camping La Union in Salou sluit definitief

Diari de Tarragona

Afgelopen zondag heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden op de camping waarbij de eigenaren de sluiting bekend maakten en alle vaste inwoners een oplossing hebben gegeven.

Het probleem is echter dat niet iedereen blij is met deze beslissing en aangeboden oplossingen. Een deel van de bewoners die moeten vertrekken hebben reeds contact gezocht met advocaten omdat ze bereid zijn tot het einde te vechten.

De camping beheerders hebben nog een contract van twee jaar voor de huur van het campingterrein maar het feit dat er veel wanbetalers zijn en de hoge onkosten die men moet maken om de camping volgens de huidige regels aan te passen hebben er dus voor gezorgd dat Camping La Unión binnenkort gesloten wordt. Een sluitingsdatum is nog niet bekend gemaakt maar dat zal voor het begin van de zomer zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Ik vind het erg nobel dat de campingbeheerder de vaste gasten zoveel tegemoet wil komen. Ze kunnen beter eerst, evt. d.m.v. een advocaat, hun geld innen bij de wanbetalers. Mijn ouders hebben jaren op camping in Brabant gestaan en bij 1 maand achterstand kon je al vertrekken.

 2. Jammer dat zulke leuke campings verdwijnen , zou ze te koop kunnen komen voor een buitenlander en zou er hier iemand b.v een prijs van weten

 3. Zonde, vaste staanplaatsen zijn een ramp als je zelf een camping hebt.
  Zo,n lekkere ouderwetse camping,
  echt leuk, en als je het nieuwere beter vind,
  ook prima, moet toch allebij kunnen?
  @Theresa, die mensen denken dat niet,
  maar hebben een goed gevoel en goede herinneringen aan een goede tijd.

 4. Helaas al de zoveelste camping in de regio die sluit. Rond Cambrils is ook al bijna alles weg. Echte reden is dat de grond veel geld waard is bij verkoop aan projectontwikkelaars.
  Dit geldt uiteraard niet indien er ter plekke een bouwverbod is.

  1. Dat is de enige reden waarom men dicht wil, er liggen vast al plannen op papier voor nog meer afzichtelijke apartementen….

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken