Camping La Union in Salou sluit definitief

Camping La Union in Salou sluit definitief
Beeld: Google Streetview

Camping La Union in Salou sluit definitief

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Na 35 jaar open te zijn geweest hebben de eigenaren van de Camping La Unión in de badplaats Salou besloten definitief te sluiten. Volgens de huidige campinghouders heeft de sluiting onder meer te maken met de openstaande rekeningen van een deel van de 71 vaste standplaatshouders. Degene die vooruit betaald hebben zullen hun geld terugkrijgen.

Weliswaar heeft Camping La Unión 71 vaste standplaatshouders , een twintigtal van hen woont definitief op de camping. Dit is volgens de lokale wetten van Salou niet toegestaan maar de gemeente kijkt de andere kant op.

Een van de redenen dat er vaste bewoners zijn is de hoge huur van appartementen in Salou. Op de camping wonen kost zo’n 300 tot 400 euro per maand. Voor dat geld is het praktisch onmogelijk om een appartement te huren in Salou. De vaste bewoners zullen nu op zoek moeten naar andere huisvesting of een andere camping.

De campingeigenaren hebben al aangegeven dat zij de kosten betalen voor het verplaatsen van caravans etc. van de vaste inwoners naar andere campings in de nabijheid. Zo hebben de campinghouders een overeenkomst gesloten met Camping Playa y Fiesta in Miami Platja die bereid zijn vaste standplaatshouders met caravans op te nemen.

Daarnaast is er een bedrijf die de caravans en mobile homes over wil nemen van de eigenaren die er vanaf willen. Ook heeft de camping een overeenkomst gesloten met een makelaar waar de vaste bewoners een appartement kunnen huren. De campinghouders hebben beloofd de verhuizing, de waarborgsom en de eerste maand huur te betalen.

Camping La Union in Salou sluit definitief
Diari de Tarragona

Afgelopen zondag heeft er een bijeenkomst plaatsgevonden op de camping waarbij de eigenaren de sluiting bekend maakten en alle vaste inwoners een oplossing hebben gegeven.

Het probleem is echter dat niet iedereen blij is met deze beslissing en aangeboden oplossingen. Een deel van de bewoners die moeten vertrekken hebben reeds contact gezocht met advocaten omdat ze bereid zijn tot het einde te vechten.

De camping beheerders hebben nog een contract van twee jaar voor de huur van het campingterrein maar het feit dat er veel wanbetalers zijn en de hoge onkosten die men moet maken om de camping volgens de huidige regels aan te passen hebben er dus voor gezorgd dat Camping La Unión binnenkort gesloten wordt. Een sluitingsdatum is nog niet bekend gemaakt maar dat zal voor het begin van de zomer zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.