skip to Main Content
Einde van laatste “pirateneiland” van de Middellandse Zee bij Benidorm
123rf

Einde van laatste “pirateneiland” van de Middellandse Zee bij Benidorm

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – Het restaurant dat gedurende 60 jaar op het iconische eiland voor de kust van de badplaats Benidorm geopend was heeft de activiteiten moeten stoppen omdat een definitieve vergunning werd ontzegd door de autoriteiten. Het restaurant L’Illano zal haar deuren moeten sluiten waarna men in de pers spreekt over het einde van het nog enige overgebleven pirateneiland van de Middellandse Zee.

Het restaurant dat nu haar deuren moet sluiten was de enige horecagelegenheid op het Benidorm Eiland, in het Spaans Isla de Benidorm. Aangezien Benidorm Eiland al sinds 24 december 1963 een natuurreservaat is, is het bouwen niet toegestaan op het eiland. Het gebouw van het restaurant stond er toen al maar een officiële vergunning heeft de eigenaar van het restaurant nooit gehad.

60 jaar lang kon men toch als restaurant functioneren en kon gesproken worden van een piraten streek want weliswaar was de activiteit illegaal maar toch werd deze toegestaan. Het gebouw waar het restaurant in gelegen was werd ooit gebouwd door de gemeente Benidorm maar deze had daar nooit toestemming voor gekregen.

De titel “pirateneiland” is niet helemaal onterecht want eeuwen geleden werd dit kleine 7 hectare grote en 400 meter lange eilandje 3,5 km voor de kust van het huidige Benidorm gebruikt door piraten om steden en schepen aan te vallen.

In 1834 was het eilandje een plaats voor families uit Benidorm en Villa Joyosa om te vluchten voor de bevolking die aan een cholera epidemie leed. Sindsdien is het eilandje uitgegroeid als een toeristische dag bestemming en wordt er veel gedoken voor de kust.

Er woont al jaren niemand op het eiland aangezien het personeel van het restaurant en ook de bemanning van de boten die naar het eiland varen nooit daar slapen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Ze zijn knettergek geworden in Benidorm, ze maken zich druk om een vergunning voor een leuke restaurantje dat al 60 jaar bestaat maar elke straalbezopen Brit mag gewoon zo goed als naakt lopen en overal zijn behoefte doen op klaarlichte dag.
  Al de smerigheid van de hele nacht wordt elke ochtend vroeg met een hogedrukreiniger het strand opgespoten.
  Kapotte stoepen, prullenbakken, lichtslingers van 44 lampen waar er maar 8 van werken, wij komen er heel graag maar er is wel een steekje los bij de gemeente en wat daar zoal bij hoort.

 2. Buenos dias Jacob, jij bent lekker wakker!
  Wel jammer, echte herrieschoppers en zuiplappen gaan vaak niet naar dit soort trekpleisters.
  Voor de mensen die wel oog voor de natur hebben is er zo weer een plekje minder om naar toe te gaan.

 3. 20 jaar geleden was het een eilands voor duikers en kon je met een kleine onderzeeboot met glazen bovenkant een “duikje” doen. ben benieuwd of je dat nu nog kan en of dit blijft bestaan gr Bart

 4. Rolstoelgebruik is best moeilijk want de paden zijn niet allemaal geasfalteerd ik zou het afraden. Veel is er niet te zien behalve dan de skyline van Benidorm. Wel lopen er pauwen los en dat is best leuk. Ooit was ik er met een vriendin en zij is mezzosopraan bij een amateur operagezelschap . Toen we naar boven waren gelopen begon zij te zingen en o wonderbaarlijk want ineens kwamen al die pauwen naar ons toe. Ik zal dat nooit vergeten.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken