Einde van laatste “pirateneiland” van de Middellandse Zee bij Benidorm

Einde van laatste “pirateneiland” van de Middellandse Zee bij Benidorm
Beeld: 123rf

Einde van laatste “pirateneiland” van de Middellandse Zee bij Benidorm

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Het restaurant dat gedurende 60 jaar op het iconische eiland voor de kust van de badplaats Benidorm geopend was heeft de activiteiten moeten stoppen omdat een definitieve vergunning werd ontzegd door de autoriteiten. Het restaurant L’Illano zal haar deuren moeten sluiten waarna men in de pers spreekt over het einde van het nog enige overgebleven pirateneiland van de Middellandse Zee.

Het restaurant dat nu haar deuren moet sluiten was de enige horecagelegenheid op het Benidorm Eiland, in het Spaans Isla de Benidorm. Aangezien Benidorm Eiland al sinds 24 december 1963 een natuurreservaat is, is het bouwen niet toegestaan op het eiland. Het gebouw van het restaurant stond er toen al maar een officiële vergunning heeft de eigenaar van het restaurant nooit gehad.

60 jaar lang kon men toch als restaurant functioneren en kon gesproken worden van een piraten streek want weliswaar was de activiteit illegaal maar toch werd deze toegestaan. Het gebouw waar het restaurant in gelegen was werd ooit gebouwd door de gemeente Benidorm maar deze had daar nooit toestemming voor gekregen.

De titel “pirateneiland” is niet helemaal onterecht want eeuwen geleden werd dit kleine 7 hectare grote en 400 meter lange eilandje 3,5 km voor de kust van het huidige Benidorm gebruikt door piraten om steden en schepen aan te vallen.

In 1834 was het eilandje een plaats voor families uit Benidorm en Villa Joyosa om te vluchten voor de bevolking die aan een cholera epidemie leed. Sindsdien is het eilandje uitgegroeid als een toeristische dag bestemming en wordt er veel gedoken voor de kust.

Er woont al jaren niemand op het eiland aangezien het personeel van het restaurant en ook de bemanning van de boten die naar het eiland varen nooit daar slapen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.