Verkeer op tolvrije AP7 tussen Alicante-Valencia is verdubbeld

Verkeer op tolvrije AP7 tussen Alicante-Valencia is verdubbeld
Beeld: Twitter

VALENCIA – Op 1 januari 2020 werd de AP7 snelweg na 40 jaar tolvrij wat goed nieuws is voor de regelmatige gebruikers van deze weg. Volgens de officiële cijfers van het Ministerie van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda is er een toename van 119% geregistreerd op de AP7 tussen Alicante en Valencia terwijl op de N332 het verkeer tussen Benidorm en Villa Joyosa met 61% af is genomen.

Het verkeer tussen Alicante en Valencia is op de recent tolvrij geworden AP7 snelweg gestegen van een gemiddeld aantal gebruikers van 12.783 naar 28.055 voertuigen, een stijging van 119% in januari.

Als gekeken wordt naar de 374 km tolvrij geworden AP7 tussen het zuiden van de provincie Tarragona (Catalonië) en het zuiden van Alicante is er een toename geregistreerd van 71%. Dat geldt voor zowel auto’s als vrachtverkeer dat nu ook veel meer gebruikt maakt van de tolvrije AP7. 

Volgens het Ministerie van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda is het tolvrij maken van deze snelweg goed voor een besparing van 300 miljoen euro op jaarbasis voor de gebruikers van de AP7 waarbij het rijden over de AP7 in de Valencia regio 93% en in Catalonië 14% goedkoper is geworden.

MENING: Woon jij in de buurt en maak je gebruik van de nu tolvrije AP-7 in de provincies Alicante en/of Valencia, Castellón en het zuiden van Tarragona en heb je gemerkt dat het verkeer is toegenomen op deze weg, laat het ons dan weten en deel jouw ervaring met de lezers 😉

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

8
Reageer op dit artikel

5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Han

14 Dagen terug ben ik van Sagunto over de AP7 naar Murcia gereden en ben toen geen tolstation meer tegengekomen. Vorige week donderdag reed ik terug en kwam in de buurt van Alicante bij een tolstation waar ik een kaartje moest trekken voor de slagboom omhoog ging. Niet nodig gehad want bij Valencia was men het tolstation aan het slopen.

Rob

Alle tolstations staan hier nog gewoon hoor. Alleen de bomen staan omhoog. Sloop van de tolpoorten zie ik nog nergens.

Jan, Ondara

Geweldig dat dit deel tolvrij is geworden! Heb mijn creditcard afschrijvingen, betaalde altijd de tolweg met mijn creditcard, over januari 2019 erbij gepakt. Scheelt ons €108,85 aan tolkosten. Somos muy contento😃

Dick

Blijft het beperkt tot dit deel van de AP7 of zijn er ook plannen om het noordelijk deel v.a. de Franse grens tolvrij te maken?

Willem

Medio 2021 staat dat op de planning

Tom

Ik woon bij Ondara en ik moet regelmatig beide kanten uit naar Valencia en Alicante. Het is iets drukker geworden, maar het is niet zo dat de weg “vol” lijkt. Met Tol reed er amper een auto, en nu rijden er wat meer auto’s. Groter is het verschil echt niet. Je kunt nog steeds als je bij Ondara de weg op gaat, de hele weg gewoon de maximum snelheid rijden zonder enig oponthoud.

Rob

Dat is uitstekend nieuws. En heel goed te merken op de N332, die lekker rustig is. Een opluchting voor de dorpjes waar die doorheen loopt.

Ruud Hofstede

Ik weet dat het tot minder verkeer op de provinciale wegen heeft geleid en tot veel minder uitlaatgassen en stof in de dorpen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.