Verkeer op tolvrije AP7 tussen Alicante-Valencia is verdubbeld

Verkeer op tolvrije AP7 tussen Alicante-Valencia is verdubbeld
Beeld: Twitter

Verkeer op tolvrije AP7 tussen Alicante-Valencia is verdubbeld

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Op 1 januari 2020 werd de AP7 snelweg na 40 jaar tolvrij wat goed nieuws is voor de regelmatige gebruikers van deze weg. Volgens de officiële cijfers van het Ministerie van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda is er een toename van 119% geregistreerd op de AP7 tussen Alicante en Valencia terwijl op de N332 het verkeer tussen Benidorm en Villa Joyosa met 61% af is genomen.

Het verkeer tussen Alicante en Valencia is op de recent tolvrij geworden AP7 snelweg gestegen van een gemiddeld aantal gebruikers van 12.783 naar 28.055 voertuigen, een stijging van 119% in januari.

Als gekeken wordt naar de 374 km tolvrij geworden AP7 tussen het zuiden van de provincie Tarragona (Catalonië) en het zuiden van Alicante is er een toename geregistreerd van 71%. Dat geldt voor zowel auto’s als vrachtverkeer dat nu ook veel meer gebruikt maakt van de tolvrije AP7. 

Volgens het Ministerie van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda is het tolvrij maken van deze snelweg goed voor een besparing van 300 miljoen euro op jaarbasis voor de gebruikers van de AP7 waarbij het rijden over de AP7 in de Valencia regio 93% en in Catalonië 14% goedkoper is geworden.

MENING: Woon jij in de buurt en maak je gebruik van de nu tolvrije AP-7 in de provincies Alicante en/of Valencia, Castellón en het zuiden van Tarragona en heb je gemerkt dat het verkeer is toegenomen op deze weg, laat het ons dan weten en deel jouw ervaring met de lezers ?

Ga naar de inhoud