Kleine loslopende kangoeroe gespot in Catalaans dorp

Kleine loslopende kangoeroe gespot in Catalaanse dorp
Beeld: Twitter

Kleine loslopende kangoeroe gespot in Catalaans dorp

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De lokale politie heeft een wel heel vreemde melding gekregen op vrijdag in het dorp Roda de Ter in de provincie Barcelona. Inwoners van het dorp belden de politie met de mededeling dat er een loslopende kangoeroe was gezien. In eerste instantie werd gedacht aan een grap maar er kwamen zoveel meldingen binnen dat de agenten op zoek gingen.

Tot ieders verbazing werd inderdaad een Wallaby gezien, een kangoeroe in klein formaat die door de straten van het dorp Roda de Ter liep of hopte. Maar toen de agenten ter plaatse kwamen was de kleine kangoeroe al gevangen waarbij het loslopende dier niet gewond raakte.

Zoals deze krant omschrijft is het dier eigendom van een transportbedrijf dat twee paarden had afgeleverd in het dorp waarbij de Wallaby ontsnapte en voor even van zijn vrijheid kon genieten.

Maar daarmee namen de agenten niet zo snel genoegen en nu wordt onderzocht waar het dier vandaan komt en of het om de echte eigenaren gaat. Verder wordt onderzocht of alle documenten in orde zijn want een kangoeroe is niet een dier dat je zomaar als huisdier mag hebben in Spanje.

Ga naar de inhoud