Vreemde verspreking Amerikaans Congreslid met ‘Gestapo’ en ‘Gazpacho’

Vreemde verspreking Amerikaans Congreslid met ‘Gestapo’ en ‘Gazpacho’
Beeld: Canva

Vreemde verspreking Amerikaans Congreslid met ‘Gestapo’ en ‘Gazpacho’

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Republikeins Congreslid Marjorie Taylor Greene heeft de afgelopen week de wereldpers weten te halen na een vreemde verspreking. In een debat met Nancy Pelosi sprak deze fervente fan van Donald Trump, complotedenkster en antivaxer over de ‘Gazpacho-politie’ in plaats van de ‘Gestapo’. En dat heeft nogal wat teweeg gebracht in Spanje en op de wereld.

Nu is het natuurlijk al erg moeilijk om ‘Gazpacho’ met ‘Gestapo’ te verwarren. Voor de duidelijkheid, gazpacho is de heerlijk verfrissende koude soep in Spanje terwijl Gestapo de geheime politie van Adolf Hitler in nazi-Duitsland was. Beide woorden hebben dus werkelijk niets met elkaar te maken.

Een van de eerste Spaanse bekendheden die op deze vreemde verspreking reageerde was de in de Verenigde Staten en Spanje bekende kok José Andrés (geen fan van Trump). Hij gaf meteen toe dat hijzelf de oprichter is van de ‘Gazpacho-police’, iets wat hij in 1993 al deed om ervoor te zorgen dat niemand Tabasco of jalapeños of vreemde dingen aan zijn geliefde soep toe zou voegen. 

Hij voegde aan het bericht op Twitter toe dat ze rustig eens langs mag komen om een glas echte Gazpacho te drinken maar dan moet ze wel een mondkapje dragen en een coronapas laten zien, iets was de antivaxer een complotdenkster waarschijnlijk niet zomaar zal doen.

Marjorie Taylor Greene zorgt regelmatig voor problemen door te blijven herhalen dat de verkiezingen in 2020 van Trump zijn gestolen. Daarnaast is ze tegen de vaccinatie en heeft ze vaker vreemde uitspraken over de corona-pandemie die omschreven zouden kunnen worden als fake news. Met sommige meningen heeft ze ook haar eigen Republikeinse partijleden tegen zich gekeerd door onder andere de holocaust en de Jodensterren erbij te halen om deze te vergelijken met de mondkapjesplicht.

Ga naar de inhoud