Vreemde verspreking Amerikaans Congreslid met ‘Gestapo’ en ‘Gazpacho’

Vreemde verspreking Amerikaans Congreslid met ‘Gestapo’ en ‘Gazpacho’
Beeld: Canva

Vreemde verspreking Amerikaans Congreslid met ‘Gestapo’ en ‘Gazpacho’

MADRID – Republikeins Congreslid Marjorie Taylor Greene heeft de afgelopen week de wereldpers weten te halen na een vreemde verspreking. In een debat met Nancy Pelosi sprak deze fervente fan van Donald Trump, complotedenkster en antivaxer over de ‘Gazpacho-politie’ in plaats van de ‘Gestapo’. En dat heeft nogal wat teweeg gebracht in Spanje en op de wereld.

Nu is het natuurlijk al erg moeilijk om ‘Gazpacho’ met ‘Gestapo’ te verwarren . Voor de duidelijkheid, gazpacho is de heerlijk verfrissende koude soep in Spanje terwijl Gestapo de geheime politie van Adolf Hitler in nazi-Duitsland was. Beide woorden hebben dus werkelijk niets met elkaar te maken.

Een van de eerste Spaanse bekendheden die op deze vreemde verspreking reageerde was de in de Verenigde Staten en Spanje bekende kok José Andrés (geen fan van Trump). Hij gaf meteen toe dat hijzelf de oprichter is van de ‘Gazpacho-police’, iets wat hij in 1993 al deed om ervoor te zorgen dat niemand Tabasco of jalapeños of vreemde dingen aan zijn geliefde soep toe zou voegen. 

Hij voegde aan het bericht op Twitter toe dat ze rustig eens langs mag komen om een glas echte Gazpacho te drinken maar dan moet ze wel een mondkapje dragen en een coronapas laten zien, iets was de antivaxer een complotdenkster waarschijnlijk niet zomaar zal doen.

Marjorie Taylor Greene zorgt regelmatig voor problemen door te blijven herhalen dat de verkiezingen in 2020 van Trump zijn gestolen. Daarnaast is ze tegen de vaccinatie en heeft ze vaker vreemde uitspraken over de corona-pandemie die omschreven zouden kunnen worden als fake news. Met sommige meningen heeft ze ook haar eigen Republikeinse partijleden tegen zich gekeerd door onder andere de holocaust en de Jodensterren erbij te halen om deze te vergelijken met de mondkapjesplicht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.