Inwoners Spanje geven op Valentijnsdag gemiddeld 94 euro uit

Inwoners Spanje geven op Valentijnsdag gemiddeld 94 euro uit
Beeld: Canva

Inwoners Spanje geven op Valentijnsdag gemiddeld 94 euro uit

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op 14 februari is het weer tijd voor de liefde, iets wat eigenlijk elke dag getoond dient te worden, maar speciaal wereldwijd op die ene dag gevierd wordt. Uiteraard is het een commerciële dag en dat blijkt ook wel want de inwoners van Spanje geven gemiddeld 94 euro uit aan Valentijnsdag.

Volgens de Spaanse Vereniging van Consumenten (Aescon) geven de inwoners van Spanje gemiddeld 94 euro uit op Valentijnsdag. 72 procent van de ondervraagden geeft aan iets te doen met ‘San Valentín’ waarbij 70 procent zegt geld uit te geven aan hotels, restaurants of bars, 13 procent zegt een boek te kopen, 7 procent zegt bloemen te geven en nog eens 5 procent zegt iets bij de juwelier te kopen.

Het landelijk/nationaal gemiddelde bedrag dat wordt uitgegeven is 94 euro, maar dat is niet in alle regio’s hetzelfde. Volgens Aescon geven de inwoners van Madrid met gemiddeld 146 euro het meeste uit wat meer is dan de inwoners van Gipuzkoa (Baskenland) met 145,66 euro of de inwoners van Valencia met 140,43 euro. De inwoners van León (Castilië en León) geven slechts 47 euro uit aan Valentijnsdag wat 55,42 euro is in Ávila (Castilië en León) en 61,11 euro in Albacete (Castilla-La Mancha).

De ‘Asociación Española de Consumidores’ geeft ook tips zoals je niet mee laten slepen door commerciële en marketing impulsen. Laat je niet beïnvloeden door advertenties, vergelijk prijzen, doe aankopen ruim van tevoren en wees voorzichtig als je met een kredietkaart betaald want helaas is er veel fraude rond deze tijd van het jaar. Daarom is het beter om iets te kopen bij bekende bedrijven die de veiligheid garanderen.

Ga naar de inhoud