Plannen voor een camping met kampeerauto parkeerplaatsen aan de Costa del Azahar

Plannen voor een camping met kampeerauto parkeerplaatsen aan de Costa del Azahar
Beeld: Canva

Plannen voor een camping met kampeerauto parkeerplaatsen aan de Costa del Azahar

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CASTELLÓN – Eurocamper Alcossebre heeft de plannen gepresenteerd om in de kustplaats Alcossebre, net onder het bekendere Peñiscola aan de Costa del Azahar, een nieuwe camping te openen, uitsluitend voor caravans en kampeerauto’s. Er moet plaats zijn voor 190 voertuigen op een 43.000 m² groot terrein dat naast de CV-142 weg is gelegen. 

Voorlopig heeft de initiatiefnemer Eurocamper Alcossebre toestemming gevraagd aan de gemeente voor het aanleggen van een caravan- en kampeerauto camping voor 190 voertuigen. Dit project voegt zich bij een ander project waarbij een terrein met huisjes/bungalows, 45 kampeerauto plaatsen en andere voorzieningen moet komen. 

Op dit moment heeft de gemeente Alcossebre twee campings, Playa Tropicana en Camping Ribamar, en is er een privéterrein voor kampeerauto’s, Las Moreras Camper Park. Omdat er een grote vraag lijkt te zijn naar kampeerauto en caravan plaatsen in dit deel van de Costa del Azahar, zijn er dus twee nieuwe projecten om vooral Noord-Europese en Scandinavische overwinteraars en energietoeristen op te vangen.

Over Alcossebre

Alcossebre is een gemeente gelegen in de provincie Castellón, in de Valencia regio. Het is een populaire toeristische bestemming, bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere zee en pittoreske dorpen. Het is een afgelegen en rustige plek, perfect voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning en een ontsnapping aan de drukte van de stad.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Alcossebre is het kasteel van Alcossebre, dat dateert uit de 11e eeuw. Het biedt een adembenemend uitzicht op de zee en het landschap en is een populaire attractie voor toeristen. Naast het kasteel is er ook het natuurpark Paraje Natural de Serra d’Irta, een prachtig beschermd natuurgebied met indrukwekkende rotsformaties, grotten en een diversiteit aan flora en fauna.

Alcossebre heeft ook een levendige haven, waar veel mensen komen om te genieten van de restaurants, bars en winkels. Er zijn ook veel wateractiviteiten beschikbaar, waaronder zeilen, duiken en snorkelen. Met zijn verbluffende natuurschoon en rustige sfeer is Alcossebre een ideale bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie aan de Middellandse Zee.

Ga naar de inhoud