Search
menu
Search

De ‘entierro de la sardina’ of Aswoensdag in Spanje als afsluiting van carnaval

Dee ‘entierro de la sardina’ of Aswoensdag in Spanje als afsluiting van carnaval
Beeld: Spain.info / web

De ‘entierro de la sardina’ of Aswoensdag in Spanje als afsluiting van carnaval

Terwijl carnaval begint met de ‘jueves lardero’ ofwel de vette donderdag eindigt het feest met de ‘entierro de la sardina’ wat gezien kan worden als Aswoensdag ofwel ‘miércoles de ceniza’. Het gaat hier om een ceremonie die op veel plaatsen op woensdag gevierd wordt en op sommige plaatsen ook op de zondag.

De ‘entierro de la sardina’ ofwel de begrafenis van de sardine kondigt het einde aan van de carnavalsdagen. Het is meestal een carnavalsoptocht die een begrafenis nabootst en eindigt met het verbranden van het symbolische figuur in de vorm van een sardine.

Een van de uitzonderingen op de begrafenis van de sardine als afsluiting van carnaval is te vinden in Murcia waar de ‘entierro de la sardina’ na de Semana Santa plaatsvindt. Dat gebeurt tijdens de ‘fiestas de primavera’ ofwel de lentefeesten op de zaterdag na de ‘semana santa’ ofwel de heilige week (Pasen dus).

jueves lardero
‘Jueves Lardero’ of vette donderdag en het begin van carnaval in Spanje
Officieel begint Carnaval in Spanje met de ‘vette donderdag’ ofwel ‘jueves lardero’ een dag die vele benamingen heeft in Spanje en waarop je goed gevuld met een vette hap aan het carnavalsfeest kunt beginnen.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud