Search
menu
Search

Man doodt hond en dwingt zijn vrouw het dier op te eten in Valencia

Man doodt hond en dwingt zijn vrouw het dier op te eten in Valencia
Beeld: via canva.com

Man doodt hond en dwingt zijn vrouw het dier op te eten in Valencia

Helaas zien we regelmatig schokkende nieuwsberichten voorbijkomen over partnergeweld, zoals het recente geval in Valencia waar een man de hond van zijn partner vermoordde en haar probeerde te dwingen het dier mop te eten. De man riskeert een gevangenisstraf van 12 jaar vanwege verschillende misdrijven zoals partnergeweld en geweldpleging.

In oktober 2021 werd de provincie Valencia opgeschrikt door een gruwelijke daad van geweld en mishandeling. Een man had zijn partner’s hond voor haar ogen onthoofd en geprobeerd haar te dwingen het dier op te eten. Dit alles vond plaats in hun gedeelde woning in het dorp Montserrat. De man wordt beschuldigd van verschillende misdrijven, waaronder partnergeweld, geweldpleging, verwondingen en bedreigingen. Hij riskeert een gevangenisstraf van bijna 12 jaar. Dit tragische incident toont de extreme vormen van partnergeweld en de verwoestende gevolgen ervan.

Volgens het nieuwsbericht van Levante-EMV, begonnen de gewelddadige handelingen van de man eind december 2021 toen hij zijn partner bedreigde met een mes tegen haar keel en dreigde haar te verbranden in de open haard. Dit alles omdat ze per ongeluk op een tondeuse had geblazen om haar overgebleven haren te verwijderen en hem daarbij per ongeluk bespuugd had. Maar dit was niet de eerste keer dat de man geweld gebruikte tegen zijn partner. Het slachtoffer heeft verklaard dat ze regelmatig werd geslagen, geschopt en zelfs gestikt door haar partner. Ook vertelde ze dat hij haar vaak vernederde en bedreigde met de dood als ze zou proberen weg te gaan.

Het meest schokkende aspect van deze zaak is echter de gruwelijke daad waarbij de man de hond van zijn partner vermoordde en haar probeerde te dwingen het op te eten. Volgens het slachtoffer sneed hij de keel van de hond door, wreef hij het bloed over haar gezicht en kookte hij het vervolgens in de keuken. Hij probeerde haar te dwingen het op te eten en zei dat ze hierdoor zou leren wat er gebeurt als ze hem boos maakt. Het slachtoffer weigerde uiteindelijk en vluchtte naar de buren voor hulp.

Uit onderzoek blijkt dat dit soort extreme vormen van geweld en mishandeling vaak voorkomen bij partnergeweld. Het gaat hierbij niet alleen om fysiek geweld, maar ook om psychisch en seksueel geweld. Slachtoffers worden vaak onderdrukt, geïsoleerd en gecontroleerd door hun partner. Dit kan leiden tot ernstige trauma’s, zowel fysiek als mentaal. Bovendien hebben slachtoffers vaak het gevoel dat ze nergens naartoe kunnen en dat er geen uitweg is uit de situatie.

De gevolgen van partnergeweld zijn verwoestend, niet alleen voor het slachtoffer, maar ook voor eventuele kinderen en familie. Slachtoffers lijden vaak aan lichamelijke verwondingen, zoals kneuzingen, breuken en snijwonden. Maar ook mentale problemen, zoals angststoornissen, depressie en posttraumatische stressstoornis, komen veel voor bij slachtoffers van partnergeweld. Daarnaast kan het ook leiden tot sociale isolatie, financiële problemen en een laag zelfbeeld.

Kinderen die getuige zijn van partnergeweld kunnen ook ernstige gevolgen ondervinden. Ze lopen het risico op emotionele problemen, gedragsproblemen en zelfs op latere leeftijd zelf gewelddadig gedrag te vertonen. Bovendien kan het hen belemmeren in hun ontwikkeling en hun toekomstperspectieven beïnvloeden.

Ook de hele omgeving wordt geraakt door partnergeweld. Familieleden, vrienden en buren kunnen zich machteloos voelen en niet weten hoe ze kunnen helpen. Dit kan leiden tot gevoelens van schuld en frustratie, omdat ze het gevoel hebben dat ze niets kunnen doen om de situatie te veranderen.

Ga naar de inhoud