skip to Main Content
Heb je een of meer verzekeringen nodig in Spanje en weet je niet waar je heen moet gaan?

Heb je een of meer verzekeringen nodig in Spanje en weet je niet waar je heen moet gaan?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Stel, je bent naar Spanje verhuisd en zoekt op dit moment naar een goede auto- of woonverzekering of wellicht wel voor je scooter, motor of ziekenzorg. Stel, je spreekt de Spaanse taal nog niet zo goed en je kunt niet rechtstreeks met een Spaanse verzekeringsmaatschappij praten, dan is een verzekeringsmakelaar zoals Cogesa erg handig. Cogesa werkt met alle grote verzekeringsmaatschappijen in Spanje en het mooie is dat je er terecht kunt in het Nederlands.

Cogesa is een verzekeringsmakelaar die is opgericht in 1917 in Barcelona. Sinds alweer 100 jaar is het bedrijf actief in de verzekeringsbranche en ze hebben al honderden expats in Spanje aan verzekeringen geholpen. Sinds de oprichting is Cogesa uitgegroeid tot een onderneming die wereldwijd actief is met partner brokers met internationale vestigingen in meer dan 96 landen over de hele wereld.

Expats

Cogesa heeft een speciale afdeling opgericht voor buitenlanders die in Spanje zijn komen wonen. Met de Cogesa Expats Unit helpen de medewerkers in de eigen taal, zijnde Nederlands, Engels, Zweeds, Duits en Frans, zonder extra kosten met het afsluiten van verzekeringen en het verstrekken van informatie over de verzekeringsmogelijkheden en voordeligste opties. Cogesa bemiddelt daarmee tussen de beste Spaanse verzekeringsmaatschappijen en de buitenlandse inwoners in Spanje die op deze manier beter de kleine lettertjes kunnen begrijpen.

Meer informatie

Op de website van Cogesa Expats is in het Nederlands onder meer informatie te vinden over (klik voor meer informatie):

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Cogesa via telefoon 933 424 555 of via de contactpersoon voor de Nederlanders en Belgen in Spanje, Nick van der Vlag via nick.vandervlag@cogesa.es. Het kantoor van Cogesa is te vinden aan de C/ Diputació 262 in Barcelona en is geopend van maandag tot donderdag van 8 tot 17.30 uur en op vrijdag van 8 tot 14.00 uur.

Bezoek de website www.cogesaexpats.es voor meer informatie en mogelijkheden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Dit noem ik dan een mooie gratis reclame, Ik woon nu twee jaar in spanje en ben goed verzekerd , zowel voor gezondheidszorg als voor de auto, Voor de gezondheid betaal ik gewoon mijn mutuel in belgie (90 euro per jaar) en voor mijn auto (toyota yaris 1400cc) nam ik een verzekering hier in spanje (280 euro) + 50euro wegenbelasting, In belgie betaalde ik 400 euro gezondheidszorg voor de auto nog eens 500 euro verzekering en 368 euro wegenbelesting, en hier dient dat geld echt voor het onderhoud van de wegen niet om in de zakken van ministers te verdwijnen, Dus ik ga er van uit dat zelfs artikels in de krant soms heel misleident kunnen zijn

 2. Wij wonen nu 10 jaar in Spanje en zijn in Nederland belasting blijven betalen.
  Dat was in ons geval veel goedkoper, hier heb je namelijk geen heffingskorting !!
  Ook de zorgverzekering hebben we in Nederland gelaten, we worden er hier ook mee geholpen.
  En voor wat grotere dingen vliegen we naar Nederland want in tegenstelling wat op deze site
  wordt beweerd is het in Nederland veel sneller en minder gecompliceerd.
  Verzekeren kun je ook bij Multibrokers in Barcelona waar de Nederlandse Nicole werkt.
  Warme groeten, Jan

  1. Volgens mij ,kan je geen zorg verzekering hebben in nederland,dan moet je in nederland woonachtig zijn. Je betaalt wel,ze houden het in van je aow , je hebt de inhoudingen ,betaal gewoon in spanje .Veel minder als in nederland ,ook de vermogens belasting grens ligt hoger 600.000. of 700.000 betaal ongeveer 1100. euro belasting over aow.

 3. Wij wonen al jaren in Spanje. De maatschappij die je in meerdere talen zeer goed te woord staat is voor ons Bobcats in Altea Telefoon nummer 965843861. Aanrader. Ze hebben in alle provincies aan de kust hun contactpersonen.

 4. Voor polissen in het Nederlands, een duidelijke uitleg en zeer correcte afhandeling kun je terecht bij Barbara de Swaan van Orange Insurances in Barcelona, o.a. te bereiken via Facebook. Gewoon in het Nederlands, een aanrader!

 5. Wij zijn bezig met resident te worden in Spanje.
  nu nog naar Belgie gaan voor de papieren van het ziekenfonds!
  We moeten verschillende stappen ondernemen in Spanje maar dat zal wel lukken!
  het inkomen hebben ze beken en uitgerekend de belastingen!
  en volgens de advocaat moeten we 4300€ belastingen betalen jaarlijks hier!
  In Belgie trokken we wel terug van de belastingen en daar kunnen we niet goed aan uit?
  Maar daar zal iemand op het consulaat misschien meer uitleg over verstrekken??
  Bedankt om dit te willen lezen!!

  1. Heer Van Kerkhoven,welkom in Spanje.
   Wij hadden ook ongeveer dat bedrag te betalen.Tot onze gestor (Oremfi/Altea)onze beide aangiften afzonderlijk indiende moeten nog wel betalen maar maakte toch een verschil van +- 600 €.

 6. ik heb zelf prima ervaringen met tussenpersoon voor verzekeringen
  : IFAR ,Rambla de Catalunya, 60 2º 2ª A
  08007 Barcelona Tel: +34 93 176 27 28
  Ik word altijd snel teruggemaild met uitgebreide info en heb via IFAR inmiddels meerdere verzekeringen afgesloten.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken