skip to Main Content
Verdachte vrouw van de moord op de achtjarige jongen Gabriel in Almería biecht op (2018)

Verdachte vrouw van de moord op de achtjarige jongen Gabriel in Almería biecht op (2018)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Terwijl de ouders van “pescadito” Gabriel samen met duizenden mensen bij de begrafenis waren van de achtjarige jongen in de kathedraal van Almería, heeft de verdachte vrouw Ana Julia de moord op Gabriel uiteindelijk opgebiecht. “De heks” zoals de moeder van Gabriel haar omschrijft heeft gedurende twee uur op alle vragen van de politie geantwoord en heeft tijdens een bezoek aan het landhuis de agenten laten zien waar ze de kleding van Gabriel heeft begraven.

“Ya está en algún lugar con sus peces y la bruja mala del cuento ya no existe” ofwel “Hij is ergens met zijn vissen en de slechte heks uit het verhaal is niet meer”. Dat zijn de woorden van Patricia Ramiréz, de moeder van Gabriel, tegen de massaal aanwezige pers buiten de Kathedraal van Almería voor de begrafenis van kleine Gabriel. De achtjarige jongen moet begraven worden want de rechter heeft vooralsnog een verbod gegeven op crematie van het kleine lichaam omdat er wellicht nog naar bewijs gezocht moet worden.

Terwijl er bij de mis in Almería honderden mensen in de Kathedraal aanwezig waren en nog eens duizenden de mis op een groot videoscherm buiten de kathedraal volgden, werd de verdachte van de moord opnieuw ondervraagd door de agenten van de Guardia Civil. Dit keer heeft Ana Julia echter alles opgebiecht. Ze heeft twee nachten doorgebracht in de cel en is reeds tweemaal naar de plaats waar ze het lichaam van Gabriel had verstopt gebracht.

Op dit moment denkt de politie dat Ana Julia alleen heeft gehandeld en dat Gabriel meteen nadat ze hem heeft meegenomen na een discussie hard heeft geslagen met de achterkant van een bijl en daarna gewurgd. Daarna heeft ze het naakte lichaam van Gabriel in een put verstopt. Er is echter ook modder gevonden op het beruchte t-shirt wat door de verdachte “gevonden” werd tijdens een zoektocht. Dat wijst erop dat Gabriel wellicht ook ergens begraven is geweest.

Op dit moment is echter nog niet bekend waarom Ana Julia de zoon van haar huidige vriend (nu ex-vriend natuurlijk) heeft vermoord. Er wordt gesproken over een financiële kwestie want ze wilde op de een of andere manier het losgeld lospeuteren, er wordt gesproken over jaloezie omdat de band tussen vader en zoon heel hecht was en er wordt gesproken over het feit dat zij graag met haar vriend (de vader van Gabriel) naar Colombia wilde verhuizen maar dat wilde hij niet vanwege zijn zoon.

Ondertussen is ook bekend dat de politie sinds bijna het begin van de verdwijning op 27 februari Ana Julia als verdachte zag. De reden daarvoor was dat ze steeds met een smoes geen verklaring aflegde, ze haar telefoon was verloren en nadat deze werd gevonden blijkbaar opnieuw verloor, ze haar computer had gewist en regelmatig tegenstrijdige verklaringen gaf. Het is nu ook bekend dat de ouders ook al enkele dagen op de hoogte waren van de verdenking van de politie en dat ze gedurende die dagen mee hebben geholpen met het “spel” van de dader uit de tent te lokken totdat ze een fout zou begaan, iets wat dus zondagochtend gebeurde toen ze het lichaam in haar auto wilde verplaatsen maar daarbij geschaduwd werd door de politie.

Foto: El País

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Ik zal kleine Gabriel nooit vergeten Zo een onschuldig kind dat omgebracht is door jaloezie van de nu ex-vriendin van de papa…onbegrijpelijke laffe daad (Mijn vriend is mee gaan zoeken naar Gabriel) Heb zoveel compassie met de ouders…hoe kan je dit drama ooit vergeten, ook respect voor de mama Patricia die opriep geen haat te verkondigen…maar te denken aan Gabriel “El pescadito” die nu boven met de visjes speelt…verlost van de boze heks…Zaai zonnebloemen voor Gabriel, dat hebben wij gisteren uit liefde voor de kleine Gabriel gedaan xxx

 2. Een heel triest einde. Ongelooflijk hoe mensen zoiets kunnen doen en je hoort dit soort verhalen veel te frequent.
  Mijn innige deelneming aan de familie.

 3. Ik leef diep mee met de ongelukkige ouders en hoop dat ze het een plaats kunnen geven Over gaat het nooit het leed word wat zachter
  Ik weet waarover ik spreek en probeer door te gaan
  Maria

 4. Als ze in Spanje catalaanse separatisten zomaar in den bak steken, welke straf zouden ze dan voorzien voor deze vuile moordenares?

  1. Hoe sommige mensen het toch voor elkaar blijven krijgen, om dit soort verschrikkelijke zaken te gebruiken, c.q. misbruiken voor bepaalde politieke statements te maken, is voor mij een raadsel.
   Wat heeft de hele Catalaanse zaak nu te maken met de moord op een jochie van 8?
   En dan zijn er mensen hier onder die mij simpel noemen….ik prefereer de term, beschaafd en menselijk!

 5. Jaloezie kan veel kapot maken en ver gaan.
  Dit is echter meer als jaloezie.
  Wie weet wat er nog allemaal naar buiten komt.
  Lijkt al meer op ” voorbedachte rade “.
  Mijn medeleven aan de ouders en familie.
  Vreselijk om dit te moeten meemaken.

  1. Diep diep respect voor de ouders.
   Wat een ellende als je ¨mee moet spelen¨ met de verdachte om haar zo te pakken te krijgen. En ook hoe ze zich vandaag ten overstaan van het hele volk hebben gedragen. En oproepen om vooral geen wraak te nemen.
   Ik neem mijn petje heel diep af voor deze vader en moeder. Denk dat menigeen in deze situatie heel graag de dader wat minder vriendelijk zou hebben behandeld.

   En wat een vreselijk ijskoude is die dame die hem vermoord heeft zeg. Maar dat bleek ook al wel over alle andere smerige zaken die ze eerder heeft uitgehaald.
   Hulde ook voor de politie dat ze dit zo snel toch nog hebben opgelost en nog altijd bezig zijn om te zorgen dat deze dame nooit, maar dan ook nooit meer iemand pijn kan doen!

   Rest om nogmaals te zeggen.
   Rust in vrede jochie, en heel veel sterkte voor de ouders en familie en vrienden om dit verdriet te verwerken.

    1. Waar doel je op Frans?
     Volgens mij is dit nu geen onderwerp om discussies op gang te brengen.
     Als ik mijn respect en medeleven uitspreek, kom je met zo´n vraag?
     Verklaar je nader, maar ik zou wel ff normaal doen.

    2. Frans
     ????????
     Waar doel je op met dit antwoord ??????
     Ga mij bijna schamen dat mijn echtgenoot zijn naam ook Frans is.
     Gelukkig noemen ze hem in Spanje “Paco”.

    3. Beste Juan, ik bedoel niets negatiefs, alleen het hele circus er om heen. Ja, het feit dat een onschuldig kind wordt vermoord is een vreselijk iets. Maar voor TV, pers etc. is het weer een welkome afwisseling. Van die publiciteit ga ik over mijn nek! Ik bedoelde dus te zeggen: doorzie het hele circus.

     1. Beste Frans, dank voor je uitleg.

      Denk dat mede de publiciteit ervoor zorgt dat een dader onder een bepaalde druk komt te staan en dan fouten maakt, fouten waar ze nu mede door gepakt is.

      Ik weet niet of jij uit NL of Belgie komt, maar ik begrijp op zich wel wat je bedoeld. In Nederland zou het ondenkbaar zijn dat ouders bijna dagelijks, op de TV moeten verschijnen en interviews geven etc. En zo zijn er nog wel een aantal zaken die anders gaan in NL. Maar ik woon nu bijna 11 jaar in Spanje en ik kijk er niet meer van op, dat in dit soort zaken en ook in een hoop andere, de TV en kranten overal bovenop staan en mogen staan.

      Het werkt hier nu eenmaal anders, zelfde dat je ziet dat mensen bijna de vrouw in kwestie te grazen nemen en er een berg politie nodig is om de vrouw veilig in een auto te krijgen. Dat zie je ook niet zo snel in NL.
      Zoals ik al zeg, ik ben er aan gewend en of het nu positief of negatief is, laten we dat maar in het midden laten.

      De familie heeft na de uitvaart nu de tijd en rust nodig om dit verlies een plek te geven, hoe moeilijk dat ook zal zijn. Hopelijk krijgen ze die rust nu ook.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken