Verdachte vrouw van de moord op de achtjarige jongen Gabriel in Almería biecht op (2018)

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALMERÍA – Terwijl de ouders van “pescadito” Gabriel samen met duizenden mensen bij de begrafenis waren van de achtjarige jongen in de kathedraal van Almería, heeft de verdachte vrouw Ana Julia de moord op Gabriel uiteindelijk opgebiecht. “De heks” zoals de moeder van Gabriel haar omschrijft heeft gedurende twee uur op alle vragen van de politie geantwoord en heeft tijdens een bezoek aan het landhuis de agenten laten zien waar ze de kleding van Gabriel heeft begraven.

“Ya está en algún lugar con sus peces y la bruja mala del cuento ya no existe” ofwel “Hij is ergens met zijn vissen en de slechte heks uit het verhaal is niet meer”. Dat zijn de woorden van Patricia Ramiréz, de moeder van Gabriel, tegen de massaal aanwezige pers buiten de Kathedraal van Almería voor de begrafenis van kleine Gabriel. De achtjarige jongen moet begraven worden want de rechter heeft vooralsnog een verbod gegeven op crematie van het kleine lichaam omdat er wellicht nog naar bewijs gezocht moet worden.

Terwijl er bij de mis in Almería honderden mensen in de Kathedraal aanwezig waren en nog eens duizenden de mis op een groot videoscherm buiten de kathedraal volgden, werd de verdachte van de moord opnieuw ondervraagd door de agenten van de Guardia Civil. Dit keer heeft Ana Julia echter alles opgebiecht. Ze heeft twee nachten doorgebracht in de cel en is reeds tweemaal naar de plaats waar ze het lichaam van Gabriel had verstopt gebracht.

Op dit moment denkt de politie dat Ana Julia alleen heeft gehandeld en dat Gabriel meteen nadat ze hem heeft meegenomen na een discussie hard heeft geslagen met de achterkant van een bijl en daarna gewurgd. Daarna heeft ze het naakte lichaam van Gabriel in een put verstopt. Er is echter ook modder gevonden op het beruchte t-shirt wat door de verdachte “gevonden” werd tijdens een zoektocht. Dat wijst erop dat Gabriel wellicht ook ergens begraven is geweest.

Op dit moment is echter nog niet bekend waarom Ana Julia de zoon van haar huidige vriend (nu ex-vriend natuurlijk) heeft vermoord. Er wordt gesproken over een financiële kwestie want ze wilde op de een of andere manier het losgeld lospeuteren, er wordt gesproken over jaloezie omdat de band tussen vader en zoon heel hecht was en er wordt gesproken over het feit dat zij graag met haar vriend (de vader van Gabriel) naar Colombia wilde verhuizen maar dat wilde hij niet vanwege zijn zoon.

Ondertussen is ook bekend dat de politie sinds bijna het begin van de verdwijning op 27 februari Ana Julia als verdachte zag. De reden daarvoor was dat ze steeds met een smoes geen verklaring aflegde, ze haar telefoon was verloren en nadat deze werd gevonden blijkbaar opnieuw verloor, ze haar computer had gewist en regelmatig tegenstrijdige verklaringen gaf. Het is nu ook bekend dat de ouders ook al enkele dagen op de hoogte waren van de verdenking van de politie en dat ze gedurende die dagen mee hebben geholpen met het “spel” van de dader uit de tent te lokken totdat ze een fout zou begaan, iets wat dus zondagochtend gebeurde toen ze het lichaam in haar auto wilde verplaatsen maar daarbij geschaduwd werd door de politie.

Foto: El País

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.