skip to Main Content
Internetverkopen Mercadona met 120 procent gestegen
Mercadona

Internetverkopen Mercadona met 120 procent gestegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De vernieuwde online supermarkt van de Mercadona is al een tijd een feit maar alleen in de stad Valencia waar de inwoners van wijken met 134 postcodes gebruik kunnen maken van de vernieuwde website, smartphone app en de service en gemak van het op internet winkelen en laten thuisbezorgen.

Blijkbaar is dat een flinke impuls geweest want de verkopen online zijn in 2018 (toen men in juni begin met de nieuwe winkel) met 120% gestegen naar een maandelijkse omzet van 2,2 miljoen euro.

De groei van de online winkel kan alleen maar groter gaan worden als op 12 juni dit jaar de inwoners van Barcelona ook online via de nieuwe Mercadona webwinkel kunnen shoppen en thuis laten bezorgen. Eind 2019 en begin 2020 kunnen ook de inwoners van Málaga, Murcia, Zaragoza, Sevilla, Bilbao, A Coruña, Palma (Mallorca), Alicante en diverse andere grote steden gebruik maken van de nieuwe service.

De online webwinkel van Mercadona is wat betreft het ontwerp in de jaren negentig blijven steken in heel Spanje (zoals Juan Roig het noemt ‘es una mierda’) maar na jaren van voorbereiding is men in juni 2018 begonnen met de nieuwe webwinkel als proef maar dan alleen in Valencia in enkele wijken waarbij er steeds meer bijkwamen.

Jaarcijfers

De informatie over de online winkel en de omzetten daarbij werden door de eigenaar van Mercadona Juan Roig bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat de winst met 84% is gestegen in 2018 met een stijging in verkopen van 6%. De omzet was vorig jaar 24,3 miljard euro met een nettowinst van 593 miljoen euro.

In 2018 investeerde Mercadona 1,5 miljard euro (50% meer dan het jaar daarvoor). Van dat bedrag ging 962 miljoen euro naar de opening van nieuwe winkels, 257 miljoen euro voor de logistiek en automatisering, 225 miljoen euro in digitale transformatie en 60 miljoen euro investering in de winkels en logistiek in Portugal.

Dit jaar zal Mercadona het eerste buitenlandse avontuur aangaan door 10 winkels te openen in Portugal met een investering van 60 miljoen euro en de creatie van 300 banen.

In 2019 wil Mercadona 60 nieuwe winkels openen maar ook 400 winkels van plaats veranderen en 100 winkels sluiten. Het afgelopen jaar werd afgesloten met 1.631 winkels en het aantal werknemers steeg met 1.800 personen naar 85.800 werknemers. Net zoals elk jaar wordt een deel van de behaalde winst verdeeld onder het personeel en dit jaar is dat in totaal 325 miljoen euro (in 2017 was dat 205 miljoen euro).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Ik gaat er nog altijd liever zelf naartoe en laat dan de gevulde karretjes thuis bezorgen. Maar mocht dit niet mogelijk zijn door omstandigheden bestel ik met een gerust hart online bij de mercadona. Maar hier in mijn regio ziet ik zelden een Mercadona medewerker karretjes vullen die online besteld zijn hier gaan we liever zelf.

    1. Dat is 100% waar maar probleem is dat je niet alles wat je wilt bij de Mercadona zult vinden, naast de Mercadona zul je toch echt ook elders moeten shoppen om de boel kompleet te krijgen. Pita hebben ze wel maar naan weer niet en de sauzen ook niet voor indish eten alhoewel ik een tijdje geleden ineens tiki masala bij de Mercadona zag maar dat was maar 1x. Wij zelf gaan naar 4 verschillende supermarkten om de boel compleet te krijgen maar het meeste komt van de Mercadona.

      1. Dat is juist Leo, bepaalde merken hebben ze niet bij Mercadona.
        Dat is bij mijn spaanse vrienden één van de weinige bezwaren en kopen dan bij bijvoorbeeld Despar die paar produkten.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken