Internetverkopen Mercadona met 120 procent gestegen

Internetverkopen Mercadona met 120 procent gestegen
Beeld: Mercadona

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De vernieuwde online supermarkt van de Mercadona is al een tijd een feit maar alleen in de stad Valencia waar de inwoners van wijken met 134 postcodes gebruik kunnen maken van de vernieuwde website, smartphone app en de service en gemak van het op internet winkelen en laten thuisbezorgen.

Blijkbaar is dat een flinke impuls geweest want de verkopen online zijn in 2018 (toen men in juni begin met de nieuwe winkel) met 120% gestegen naar een maandelijkse omzet van 2,2 miljoen euro.

De groei van de online winkel kan alleen maar groter gaan worden als op 12 juni dit jaar de inwoners van Barcelona ook online via de nieuwe Mercadona webwinkel kunnen shoppen en thuis laten bezorgen. Eind 2019 en begin 2020 kunnen ook de inwoners van Málaga, Murcia, Zaragoza, Sevilla, Bilbao, A Coruña, Palma (Mallorca), Alicante en diverse andere grote steden gebruik maken van de nieuwe service.

De online webwinkel van Mercadona is wat betreft het ontwerp in de jaren negentig blijven steken in heel Spanje (zoals Juan Roig het noemt ‘es una mierda’) maar na jaren van voorbereiding is men in juni 2018 begonnen met de nieuwe webwinkel als proef maar dan alleen in Valencia in enkele wijken waarbij er steeds meer bijkwamen.

Jaarcijfers

De informatie over de online winkel en de omzetten daarbij werden door de eigenaar van Mercadona Juan Roig bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat de winst met 84% is gestegen in 2018 met een stijging in verkopen van 6%. De omzet was vorig jaar 24,3 miljard euro met een nettowinst van 593 miljoen euro.

In 2018 investeerde Mercadona 1,5 miljard euro (50% meer dan het jaar daarvoor). Van dat bedrag ging 962 miljoen euro naar de opening van nieuwe winkels, 257 miljoen euro voor de logistiek en automatisering, 225 miljoen euro in digitale transformatie en 60 miljoen euro investering in de winkels en logistiek in Portugal.

Dit jaar zal Mercadona het eerste buitenlandse avontuur aangaan door 10 winkels te openen in Portugal met een investering van 60 miljoen euro en de creatie van 300 banen.

In 2019 wil Mercadona 60 nieuwe winkels openen maar ook 400 winkels van plaats veranderen en 100 winkels sluiten. Het afgelopen jaar werd afgesloten met 1.631 winkels en het aantal werknemers steeg met 1.800 personen naar 85.800 werknemers. Net zoals elk jaar wordt een deel van de behaalde winst verdeeld onder het personeel en dit jaar is dat in totaal 325 miljoen euro (in 2017 was dat 205 miljoen euro).

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Ik gaat er nog altijd liever zelf naartoe en laat dan de gevulde karretjes thuis bezorgen. Maar mocht dit niet mogelijk zijn door omstandigheden bestel ik met een gerust hart online bij de mercadona. Maar hier in mijn regio ziet ik zelden een Mercadona medewerker karretjes vullen die online besteld zijn hier gaan we liever zelf.

Fijnste supermarkt in Spanje die ik ken !

Dat is 100% waar maar probleem is dat je niet alles wat je wilt bij de Mercadona zult vinden, naast de Mercadona zul je toch echt ook elders moeten shoppen om de boel kompleet te krijgen. Pita hebben ze wel maar naan weer niet en de sauzen ook niet voor indish eten alhoewel ik een tijdje geleden ineens tiki masala bij de Mercadona zag maar dat was maar 1x. Wij zelf gaan naar 4 verschillende supermarkten om de boel compleet te krijgen maar het meeste komt van de Mercadona.

Dat is juist Leo, bepaalde merken hebben ze niet bij Mercadona.
Dat is bij mijn spaanse vrienden één van de weinige bezwaren en kopen dan bij bijvoorbeeld Despar die paar produkten.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.