Internetverkopen Mercadona met 120 procent gestegen

Internetverkopen Mercadona met 120 procent gestegen
Beeld: Mercadona
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – De vernieuwde online supermarkt van de Mercadona is al een tijd een feit maar alleen in de stad Valencia waar de inwoners van wijken met 134 postcodes gebruik kunnen maken van de vernieuwde website, smartphone app en de service en gemak van het op internet winkelen en laten thuisbezorgen.

Blijkbaar is dat een flinke impuls geweest want de verkopen online zijn in 2018 (toen men in juni begin met de nieuwe winkel) met 120% gestegen naar een maandelijkse omzet van 2,2 miljoen euro.

De groei van de online winkel kan alleen maar groter gaan worden als op 12 juni dit jaar de inwoners van Barcelona ook online via de nieuwe Mercadona webwinkel kunnen shoppen en thuis laten bezorgen. Eind 2019 en begin 2020 kunnen ook de inwoners van Málaga, Murcia, Zaragoza, Sevilla, Bilbao, A Coruña, Palma (Mallorca), Alicante en diverse andere grote steden gebruik maken van de nieuwe service.

De online webwinkel van Mercadona is wat betreft het ontwerp in de jaren negentig blijven steken in heel Spanje (zoals Juan Roig het noemt ‘es una mierda’) maar na jaren van voorbereiding is men in juni 2018 begonnen met de nieuwe webwinkel als proef maar dan alleen in Valencia in enkele wijken waarbij er steeds meer bijkwamen.

Jaarcijfers

De informatie over de online winkel en de omzetten daarbij werden door de eigenaar van Mercadona Juan Roig bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat de winst met 84% is gestegen in 2018 met een stijging in verkopen van 6%. De omzet was vorig jaar 24,3 miljard euro met een nettowinst van 593 miljoen euro.

In 2018 investeerde Mercadona 1,5 miljard euro (50% meer dan het jaar daarvoor). Van dat bedrag ging 962 miljoen euro naar de opening van nieuwe winkels, 257 miljoen euro voor de logistiek en automatisering, 225 miljoen euro in digitale transformatie en 60 miljoen euro investering in de winkels en logistiek in Portugal.

Dit jaar zal Mercadona het eerste buitenlandse avontuur aangaan door 10 winkels te openen in Portugal met een investering van 60 miljoen euro en de creatie van 300 banen.

In 2019 wil Mercadona 60 nieuwe winkels openen maar ook 400 winkels van plaats veranderen en 100 winkels sluiten. Het afgelopen jaar werd afgesloten met 1.631 winkels en het aantal werknemers steeg met 1.800 personen naar 85.800 werknemers. Net zoals elk jaar wordt een deel van de behaalde winst verdeeld onder het personeel en dit jaar is dat in totaal 325 miljoen euro (in 2017 was dat 205 miljoen euro).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.