Spaanse startup Zeena komt met rode en witte organische wijn uit een blikje

Spaanse startup Zeena komt met rode en witte organische wijn uit een blikje
Beeld: Zeena

Spaanse startup Zeena komt met rode en witte organische wijn uit een blikje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA –  Je hebt wijn in flessen en kartonnen pakken maar als het aan de Spaanse startup Mindful Drinkers ligt dan moeten de wijndrinkers ook aan het blikje. Met het merk Zeena heeft het jonge bedrijf een voor Spanje innovatief product gepresenteerd: rode en witte wijn (en binnenkort rosé) uit een blikje.

De vraag is of de echte wijnkenners er blij mee zullen zijn maar er is ongetwijfeld een grote groep die geen bezwaar zal hebben om een rood of wit wijntje uit een blikje te drinken.

Het is wereldwijd wellicht niet de eerste keer dat er wijn verkocht wordt in een ‘lata’ ofwel blikje maar in wijnland Spanje kan het wel als een primeur genoemd zien. 

Met Zeena wil de startup Mindful Drinkers niet alleen de traditionele wijndrinkers overhalen eens een blikje wijn te proberen maar wil het bedrijf ook nieuwe wellicht jongere wijndrinkers aantrekken.

Wijn uit Tarragona

Zeena heeft in de blikjes de wijn zitten van de garnacha blauwe en witte druiven uit de Terra Alta regio in de Catalaanse provincie Tarragona. 

De Terra Alta is het meest zuidelijke en hoogst gelegen D.O. gebied van de autonome regio Catalonië. Het gebied ligt in de hoogvlakte van de provincie Tarragona, aan de grens met de provincies Zaragoza en Teruel in de regio Aragón. 

Zeena

Er zijn op dit moment twee soorten wijn die in blikjes van 200 ml (een goed gevuld wijnglas) verkocht worden: de Zeena Organic Tinto (biologisch rood) en de Zeena Organic Blanco (organisch wit). Daar moet binnenkort ook de Zeena Organic Rosado (biologisch rosé) bij komen. 

De wijn wordt gepresenteerd als organic (biologisch) en vegan en zit in 100% gerecycled en recyclebaar aluminium blikjes, beschermd door een Vinisafe-coating aan de binnenkant om maximale kwaliteit te garanderen en de smaak van de wijn ongewijzigd te behouden.

Bekijk meer informatie op de website van Zeena waar de eerste wijn blikjes ook te koop zijn. Ga jij het proberen of blijf je liever de Spaanse wijn uit de fles drinken?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.