Het Chinese Terracottaleger komt voor een jaar naar Alicante

Het Chinese Terracottaleger komt voor een jaar naar Alicante
Beeld: MarxAlicante / web

Het Chinese Terracottaleger komt voor een jaar naar Alicante

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het Archeologisch Museum in Alicante heeft de eer om als eerste plaats ter wereld na de pandemie onder andere negen krijgers en een paard van het beroemde Chinese terracottaleger op bezoek te krijgen. De expositie ‘El legado de las dinastías Qin y Han, China. Los Guerreros de Xi’an’ zal van 28 maart 2023 tot en met 28 januari 2024 te zien zijn voor 5 euro per persoon.

Het Terracottaleger is een grote verzameling van terracotta beelden van soldaten en paarden, die werden begraven bij het mausoleum van de eerste keizer van China, Qin Shi Huang, in de derde eeuw voor Christus. De beelden werden ontdekt in 1974 door boeren die putten aan het graven waren in de buurt van Xi’an, in de provincie Shaanxi in China. Het leger van terracotta soldaten was bedoeld om de keizer te beschermen in het hiernamaals. Het is een belangrijk archeologisch en historisch monument en een populaire toeristische attractie in China en behoren tot het UNESCO-werelderfgoed.

De beroemde krijgers worden in Alicante vergezeld door een reeks zeer interessante stukken, zoals stalhulpen of een replica van een gevechtswagen, die zullen helpen bij het begrijpen van de context van het leger van de eerste keizer die China verenigde. Er zullen ook voorwerpen zoals klokken, lithofonen, keramiek, brons en jade worden toegevoegd om de geluiden en zelfs de smaken van het Verre Oosten over te brengen.

Op de website van het Marq museum zijn foto’s te zien van wat de bezoeker kan verwachten tijdens een bezoek aan het Archeologisch Museum in Alicante. Het zal zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, al zal het natuurlijk nooit zo indrukwekkend zijn als de 8.000 terracotta figuren die als grafgiften werden meegegeven aan de eerste keizer van China, China, Qin Shi Huangdi die uiteraard in China te bezoeken zijn.

  • terracotaleger1
  • terracotaleger2
  • terracotaleger3
  • terracotaleger4
Ga naar de inhoud