Mercadona boekt recordwinst van één miljard en omzet van 35,5 miljard euro

Mercadona boekt recordwinst van één miljard en omzet van 35,5 miljard euro
Beeld: Mercadona / web

Mercadona boekt recordwinst van één miljard en omzet van 35,5 miljard euro

Mercadona, de grootste supermarktketen van Spanje, heeft in 2023 een recordwinst van één miljard euro behaald, wat een stijging van 40% betekent vergeleken met het voorgaande jaar. Dit opmerkelijke resultaat is te danken aan een omzetgroei van 15%, die steeg tot € 35,5 miljard. 

Een van de sleutelfactoren achter Mercadona’s succes was de vernieuwing van hun logistieke keten. Het bedrijf investeerde aanzienlijk in moderne distributiecentra en modernisering van de winkels. Deze inspanningen resulteerden in een efficiëntere bevoorradingsketen, waardoor producten sneller en goedkoper bij de consument konden worden gebracht.

In totaal is het aantal supermarkten gestegen naar 1681 waarvan 1632 in Spanje en 49 in buurland Portugal. In totaal werden in 2023 in beide landen 54 winkels geopend, sloten 49 verouderde winkels en werden 24 winkels gerenoveerd en aangepast aan de huidige eisen van de keten. Het aantal werknemers is gestegen naar 104.000, wat 5000 werknemers meer zijn dan in 2022. 

Zoals altijd deelt Mercadona een deel van de behaalde winst met de werknemers. In 2023 is dat bedrag met 50% gestegen naar 600 miljoen euro wat dus verdeeld wordt onder het personeel. Praktisch al het personeel heeft een vast contract en gemiddeld verdient een werknemer tussen de € 15.000 en € 20.000 per jaar, met een maandbedrag tussen € 1356 netto voor werknemers die minder dan 12 manden bij Mercadona werken, € 1425 netto (2 jaar), € 1545 (3 jaar) en € 1686 netto (4 jaar en meer).  

Mercadona bleef focussen op klantenservice en voortdurende productinnovatie. Het bedrijf luisterde naar klantenfeedback en paste hun aanbod en winkelervaring aan. Ze verlaagden de prijs van meer dan duizend producten, zonder in te leveren op kwaliteit.

Mercadona heeft in de afgelopen acht jaar 400 winkels gerenoveerd of verplaatst, wat enige ongemakken voor klanten veroorzaakte, maar uiteindelijk resulteerde in een betere winkelervaring. De opgefriste winkels kregen een modernere look en een betere indeling, waardoor klanten makkelijker konden winkelen in een prettige omgeving. Deze investeringen versterkten de band met klanten en zetten Mercadona neer als een vooraanstaande speler in de detailhandel.

Ga naar de inhoud