Search
menu
Search

Het Spaanse Nationaal Inlichtingencentrum CNI zoekt hackers als personeel

Het Spaanse Nationaal Inlichtingencentrum CNI zoekt hackers als personeel
Beeld: 123rf

Het Spaanse Nationaal Inlichtingencentrum CNI zoekt hackers als personeel

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Nationaal Inlichtingencentrum van Spanje heeft de naam Centro Nacional de Inteligencia (CNI) en deze is op zoek naar nieuw gespecialiseerd personeel. Om precies te zijn gaat het om personeel voor de afdeling cybersecurity en cyberveiligheid om Spanje te helpen beschermen tegen aanvallen vanuit het buitenland en binnenland.

Het CNI werd in 2002 opgericht als opvolger van het Centro Superior de Información de la Defensa (CESID). Het vormt onderdeel van het Ministerie van Defensie en de dienst heeft als taak o.a. het verstrekken van informatie, studies en analyses aan de regering en haar premier die het mogelijk maken gevaren, bedreigingen of agressie tegen de onafhankelijkheid en integriteit van Spanje te voorkomen en te vermijden.

Het CNI is nu op zoek naar nieuw personeel dat met name gespecialiseerd is in cyber security zoals computerbeveiliging, bedreigingen als virusaanvallen, DDoS-aanvallen en spam. 

Om concreet te zijn is het CNI op zoek naar (in het Spaans): ingeniero de Ciberseguridad para la Autoridad Nacional de Certificación, ingeniero de criptología, ingeniero de plataformas Apple, ingeniero Peoplenet, ingeniero de Seguridad, técnico en criptografía en técnico en seguridad voor het Centro de Operaciones de Ciberseguridad (COC).

Op deze website is het volgende te lezen voor de aspirant kandidaten: ‘Als je Spanje wilt dienen … als je je zorgen maakt over de toekomst van Spanje en de internationale gemeenschap … is de CNI de instelling die je ambities kan kanaliseren en je een professionele toekomst kan bieden’ of in het Spaans ‘Si deseas servir a España… si te preocupa el futuro de España y la comunidad internacional… el CNI es la institución capaz de canalizar tus aspiraciones y ofrecerte un futuro profesional’.

KLIK HIER voor de website met meer informatie over hoe men kan solliciteren bij het Spaanse Nationaal Inlichtingencentrum CNI.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?