Het Spaanse woord of zin van de dag (247)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (247)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Dinsdag 13 april 2021

El martes 13 de abril de 2021
uitspraak: el martes trece (slissende c) de abril de dosmielbeentioeno

En nog meer tapas en lekkere gerechten deze week:

Volgens Wikipedia: Het verschil tussen een ensaladilla en een ensalada. Ensaladilla bevat gekookte groenten en aardappelen en vaak vermengd met mayonaise. En ensalada is meer een natuurlijk gerecht met verse sla, tomaat e.d.

  • La ensaladilla rusa – uitspraak: la ensaladieja roesa – Russisch slaatje
  • Ensalada con atún – uitspraak: ensalada kon atoen – Sla met tonijn
  • Ensalada de tomate y sardinas – uitspraak: ensalada de tomate ie sardinas – Sla met tomaat en sardines
  • Ensaladilla típica española – uitspraak: ensaladieja tipika espanjola – Typische Spaans slaatje – ook een soort Russisch slaatje.
Ga naar de inhoud