Mysterieuze monoliet Costa Brava na verplaatsing van strand naar park verdwenen

Mysterieuze monoliet Costa Brava na verplaatsing van strand naar park verdwenen
Beeld: Twitter

Mysterieuze monoliet Costa Brava na verplaatsing van strand naar park verdwenen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Op 30 maart verscheen plotseling een drie meter hoge glimmende metalen monoliet op een strand van Castell-Platja d’Aro aan de Costa Brava. Gedurende twee dagen hebben bezoekers van deze mysterieuze verschijning op het strand kunnen genieten maar twee dagen later werd de monoliet omver gegooid. 

Daarop besloot de gemeente de metalen zuil te verplaatsen naar het beelden en kunstpark in het Parc dels Estanys in de gemeente Platja d’Aro. Ondanks dat dit park vanaf 18 uur ‘s avonds gesloten is en beveiligd wordt met camera’s, is de metalen monoliet op dinsdag op mysterieuze wijze verdwenen.

Dinsdagmorgen 13 april werd om 8 uur het park geopend en bij controle bleek dat de monoliet verdwenen was. Het beeld stond op een zogenaamde ‘donkere’ (oscuro) plaats in het park waar de camera geen goede beelden van kan maken.

De verdwijning zorgt nu voor nog meer mysterie want wie heeft deze metalen zuil, die veel lijkt op de allereerste zuil die in Utah (VS) werd gevonden, op het strand van Platja d’Aro geplaatst? En wie heeft deze monoliet nu weer weggehaald uit het park? 

Monolieten

Het is alweer enkele maanden geleden dat er eind 2020 plotseling een mysterieuze metalen monoliet middenin de woestijn in Utah (VS) verscheen en daarna ook weer verdween. 

In de weken daarna verschenen er meer monolieten zoals in het Verenigd Koninkrijk, Roemenië, Polen, Nederland en verschillende plaatsen in Spanje. 

Er waren ook veel nep-monolieten maar de echte monoliet was te vinden op het strand van Platja d’Aro aan de Costa Brava.

Tarragona

Nadat de monoliet in Platja d’Aro werd verplaatst verscheen in het weekend van 10 en 11 april ook een mysterieuze ‘monoliet’ metalen zuil nabij het klooster van Santes Creus in de provincie Tarragona. 

In het laatste geval stonden er symbolen op de metalen zuil waarbij gedacht wordt aan Egyptische symbolen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.