Search
menu
Search

Grootste marihuana plantage ooit in Navarra ontmanteld: 415.000 planten op 67 hectare

Grootste marihuana plantage ooit in Navarra ontmanteld: 415.000 planten op 67 hectare
Beeld: @policiaforal_na / twitter

Grootste marihuana plantage ooit in Navarra ontmanteld: 415.000 planten op 67 hectare

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PAMPLONA – De Guardia Civil politie heeft in de autonome regio Navarra de tot nu toe grootste vondst ooit gedaan van een marihuana plantage. Er werden maar liefst 415.000 marihuana planten in beslag genomen bij 11 boerderijen verdeeld over Artajona en Olite. Er wordt geschreven over maar liefst 67 hectare aan plantages waarbij de marihuana een straatwaarde had van circa 100 miljoen euro.

Het is niet alleen de grootste marihuana plantage van Spanje maar ook de grootste ooit gevonden in Europa waar men zich bezighield met cannabus sativa (hennep) dat bestemd was voor drugshandel. Er werden bij de operatie van de Guardia Civil in samenwerking met de autonome politie Policia Foral de Navarra niet alleen 415.000 planten in beslag genomen maar er werden ook drie personen gearresteerd, een in Navarra en twee in Baskenland.

De 415.000 marihuana planten konden voor 30 miljoen euro verkocht worden maar na verwerking zouden de drugs een straatwaarde hebben van circa 100 miljoen euro. Het onderzoek startte vorig jaar nadat er een kleine plantage werd gevonden. Daarna werd het politie onderzoek uitgebreid en spoorde de agenten de 11 plantages op. Eenmaal ter plaatse vertelde de beheerder van de plantage kwekerij dat het om marihuana voor industrieel gebruik ging, iets wat niet met officiële documenten bevestigd kon worden.

In Artajona werd een magazine gevonden dat was uitgerust met een ventilatie- en temperatuur systeem voor het drogen van de planten. Tijdens het onderzoek werd bekend dat een vrachtwagen geladen met deze gedroogde planten naar Italië zou vertrekken. Deze zending werd onderschept toen deze het magazijn verliet. Binnen werden zo’n 23.000 cannabisplanten in beslag genomen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?