Iberia biedt als enige luchtvaartmaatschappij een directe verbinding naar de Kerstman

Iberia biedt als enige luchtvaartmaatschappij een directe verbinding naar de Kerstman
Beeld: 123rf

Iberia biedt als enige luchtvaartmaatschappij een directe verbinding naar de Kerstman

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia heeft aangekondigd dat zij de eerste vliegmaatschappij zal zijn die vluchten aanbiedt tussen Madrid en Rovaniemi in Finland, de hoofdstad van Lapland en de thuisbasis van de Kerstman Deze vluchten worden aangeboden gedurende de maanden van december tot februari. Het bedrijf gaat twee keer per week naar deze winterbestemming vliegen, met bijna 7.000 stoelen beschikbaar in het hoogseizoen.

De route zal op 2 december 2023 worden geopend en beschikbaar zijn tot 10 februari het jaar daarna (2024) met vluchten op woensdag en zaterdag. Geïnteresseerden kunnen vliegtickets kopen voor een bezoek aan Rovaniemi vanaf 199 euro per enkele reis bij heen- en terugboekingen. 

Sinds 2010 is Rovaniemi officieel de thuisstad van de Kerstman en het is natuurlijk mogelijk om de beroemdste inwoner van het gebied elke dag van het jaar te bezoeken in het dorp van de Kerstman, dat zich bevindt op de poolcirkel. Dit dorp biedt activiteiten, winkels, restaurants en cafés aan. Bezoekers kunnen genieten van hondenslee- en rendiertochten, sneeuwscootertochten maken en ijzige en besneeuwde constructies bezoeken.

Volgens de verkeersgegevens van de luchthaven van Rovaniemi stond Spanje op de vierde plaats van Europese landen op basis van het aantal bezoekers, na het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. In 2022 vlogen bijna 19.000 bezoekers vanuit Spanje naar Lapland, wat een stijging van 7% betekent vergeleken met het aantal bezoekers in 2021. Dit toont de grote belangrijkheid van de Spaanse markt voor de Finse regio, die steeds meer een toeristische bestemming wordt voor Spaanse reizigers.

Hoewel het dorp van de Kerstman de bekendste attractie is van Lapland en de belangrijkste toeristische trekpleister, trekt Rovaniemi meer dan 500.000 reizigers per jaar aan die ook op zoek zijn naar wintersporten en het spotten van het noorderlicht.

Ga naar de inhoud