Barcelona verwijdert stadsbusroute van Google Maps vanwege toeristenstroom naar Park Güell

Barcelona verwijdert stadsbusroute van Google Maps om toeristenstroom naar Park Güell
Beeld: via canva.com

Barcelona verwijdert stadsbusroute van Google Maps vanwege toeristenstroom naar Park Güell

In een poging om de impact van het massatoerisme op de lokale gemeenschap te verminderen, heeft het stadsbestuur van Barcelona een ongebruikelijke stap gezet: het verwijderen van de route van een kleine stadsbus van Google Maps. Deze bus, lijn 116, was een populaire optie voor toeristen om het befaamde Park Güell te bereiken nadat dit vermeld wordt op Google Maps. Het zorgt echter voor veel overlast voor de meestal oudere omwonenden.

Jaarlijks komen er miljoenen toeristen naar Barcelona van over de hele wereld. Dit zorgt voor overlast en drukte in bepaalde buurten met populaire bezienswaardigheden. Buurtbewoners klagen al jaren over te veel toeristen in hun wijken. Lange wachtrijen, overvolle straten en moeilijke toegang tot voorzieningen zorgen voor ongemak.

In een verrassende zet heeft het stadsbestuur van Barcelona besloten om de route van buslijn 116 te verwijderen van Google Maps. Deze kleine stadsbus was een populaire keuze voor toeristen om het Park Güell te bereiken. Door de route van deze bus te verbergen voor online zoekopdrachten, hoopt het stadsbestuur de toevloed van toeristen op deze lijn te verminderen en de overlast voor de omwonenden te verlichten.

Buslijn 116 is een kleine, lokale bus die door de nauwe straten van Barcelona rijdt en een toegangspoort vormt tot het Park Güell. Met een capaciteit van slechts 20 personen, werd deze bus al snel overspoeld door toeristen die op zoek waren naar een gemakkelijke manier om de beroemde attractie te bereiken.

De massale toevloed van toeristen op deze kleine bus leidde tot ernstige overlast voor de meestal oudere buurtbewoners. Lange wachtrijen, overvolle haltes en moeizame toegang tot de bus maakten het dagelijks leven voor de lokale bevolking bijna ondraaglijk. De bus was simpelweg niet berekend op zulke grote aantallen bezoekers.

In een poging om de drukte op deze buslijn te verminderen, heeft het stadsbestuur van Barcelona de ongebruikelijke stap gezet om de route van lijn 116 te verwijderen van Google Maps. Door deze populaire route niet meer te tonen in de online routebeschrijvingen, hoopt de stad dat minder toeristen gebruikmaken van deze bus, waardoor de overlast voor de buurtbewoners zal afnemen.

Ga naar de inhoud